Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Wyobrażasz sobie święta Bożego Narodzenia bez tradycyjnego śledzika i innych rybnych dań na świątecznym stole? Taki scenariusz jest możliwy, biorąc pod uwagę, że wielkość morskich populacji dzikich ryb zmalała niemalże o połowę w ciągu ostatnich 40 lat, ponad 30% światowych zaosbów ryb jest obecnie przełowionych!
8 grudnia (sobota) w Hali Koszyki w Warszawie odbędzie się ŚWIĄTECZNY ŚLEDZIK ZE ZNAKIEM MSC – przedświąteczne kulinarne spotkanie kultywujące tradycję świątecznych spotkań przy śledziku. Celem wydarzenia jest edukacja i zachęcenie Warszawiaków do wybierania ryb pochodzących ze zrównoważonych połowów.
W programie wydarzenia m.in.: rozmowy o tradycjach świątecznych i pokazy live cooking w wykonaniu najlepszych polskich szefów kuchni. Wśród gości Martin Gimenez Castro, Tomasz Jakubiak Jakubiak Cooking, David Gaboriaud i Mateusz Zielonka Masterchef. Dodatkowo: liczne atrakcje edukacyjne dla dzieci, morska fotobudka oraz wieczorny program artystyczny. Wszyscy goście będą mogli także skosztować śledzi z certyfikatem MSC.
Harmonogram:
11:00 – 18:00
INTERAKTYWNA wystawa FROSTY „MOŻE ZADBAJMY O MORZE”
11:00 – 18:00
Kącik dla DZIECI i morska FOTOBUDKA
11:00 – 22:00
CERTYFIKOWANY śledzik dla wszystkich gości - poczęstunek
12:00 – 17:30
KULINARNO-ŚWIĄTECZNE spotkania i pokazy LIVE COOKING
18:00 – 19:00
KOMEDIA IMPROWIZOWANA o rybach i nie tylko w wykonaniu TEATRU HOFESINKA