Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Zapraszamy na warsztaty warzenia piwa połączone z kursem kiperskim. To wyjątkowa okazja by nauczyć się samodzielnego warzenia piwa. Kurs poprowadzi Michał Kopeć, międzynarodowy sędzia piwny BJCP. Współpracuje m.in. z Horeca Business Club, Kuźnia Dobrego Smaku, Piwoznawcy oraz Studio Kulinarne Przystanek 11.
Każdy uczestnik będzie miał szansę zobaczyć i wypróbować warzenia piwa, dowiedzieć się ciekawostek związanych ze sztuką kiperską. Prowadzący będzie obalać mity piwowarskie. W programie: ciekawostki i konkurs z nagrodami (najmocniejsze piwa świata/najdziwniejsze surowce/aromat atramentu w piwie), piwne fakty i mity (kropka na denku puszki/żółć jako zamiennik chmielu/brzuch od piwa/wpływ pasteryzacji na smak), zmysły i techniki degustacji (wzrok/słuch/węch/smak/dotyk/degustacja stylu hefeweizen), surowce oraz warzenie piwa (słód/chmiel/gruit/drożdże; wspólne warzenie piwa - zacieranie), style piwne (klasyczne/nowofalowe) oraz pytania do prowadzącego na koniec głównej części prezentacji.
Biesiada Grillowa na Patio Hotelu Gromada Centrum już 21 września od godziny 15.00! Wstęp wolny! 🍺