Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztaty kulinarne "Posmakuj Warszawy" - Tu bi-Szwat
Piętnastego dnia miesiąca szwat, na przełomie stycznia i lutego, kiedy u nas trwa zima, w innej części świata drzewa migdałowca budzą się do życia. To znak, że czas na święto Tu bi-Szwat.
Wspólnie z Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN, zapraszamy na warsztaty, które pozwolą poznać kulinarne oblicze tego święta.
Drzewa będą najważniejszym bohaterem naszych dań. Dlatego do przygotowania smakołyków użyjemy migdałów, śliwek, orzechów i daktyli. Oczywiście nie zabraknie naszej ukochanej chałki.
Tego dnia sprawimy, że wiosna zawita do nas trochę wcześniej 🌳🌞
Zapraszamy do zapisów!
Do wyboru są dwa terminy:
🔹 14 stycznia (wtorek) o godz. 17.30-20.30 | warsztaty dostępne także dla osób z niepełnosprawnością wzroku
Formularz zgłoszeniowy: link
🔹 17 stycznia (piątek) o godz. 17.30-20.30 | warsztaty dostępne także dla osób z niepełnosprawnością słuchu
Formularz zgłoszeniowy: link
WAŻNE INFORMACJE
📍 GDZIE: Menora (sala kulinarna), Plac Grzybowski 2 w Warszawie
UCZESTNICY: Grupa 8-osobowa.
KOSZT: Udział w warsztatach jest bezpłatny.
WAŻNE: Ilość miejsc ograniczona. O przyjęciu na warsztaty poinformujemy mailowo.
♿ DOSTĘPNOŚĆ: W zależności od warsztatu istnieje możliwość wsparcia asystenta, skorzystania z tłumacza PJM lub przenośnej pętli indukcyjnej. Swoje potrzeby zaznacz w formularzu zgłoszeniowym.
ORGANIZATOR: Fundacja Kultury bez Barier