Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztat kulinarny z Marco Ghia: karmelizowana gruszka z kremem z Mascarpone
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem mamy dla Was...karmelizowaną gruszkę🍐 z kremem z Mascarpone😊
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Marco.
Jeżeli macie ochotę z gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki na 2 porcje:
- 2 gruszki
-150 g sera mascarpone
- 100 g śmietany 36%
- 50 g cukru pudru
- 100 ml mąki
- 1 laski cynamonu
- 300 g czerwonego wytrawnego wina
- 4 łyżki cukru
- 50 g brandy
Co potrzebujemy do gotowania:
- 1 patelnia o średnicy 24 cm
- 1 ostry nóż
- 1 obieraczka do warzyw
- 1 trzepaczka
- 2 miski o pojemności 2l
- 1 silikonowa łyżka
- 1 deska do krojenia
- 2 łyżki