Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztat kulinarny z Marco Ghia: Malfatti ze szpinakiem, ricottą i Pecorino Romano ChNP
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem mamy dla Was malfatti ze szpinakiem, ricottą i serem Pecorino Romano ChNP😊.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Marco.
Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki:
- 600 g szpinaku
- 200 g ricotty
- 2 jajka + 1 żółtko
- 120 g tartego sera Pecorino Romano ChNP
- 180 g mąki
- gałka muszkatołowa
- 150 g masła
- 1 ząbek czosnku
- sól
- czarny pieprz
Co potrzebujemy do gotowania:
- 1 garnek o pojemności 3 l
- 1 garnuszek o pojemności 1,5 l
- 1 patelni o średnicy 26 cm
- 4 średnie miski
- 1 tarka
- 1 durszlak
- 1 deska do krojenia
- 1 ostry nóż
- 2 drewniane łyżki
- 1 sitko
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie