Obiad na trawie
Wraz z początkiem wiosny rośnie liczba ludzi, którzy decydują się na spędzanie wolnego czasu w plenerze. Nic dziwnego. Po długich, ciemnych, zimowych miesiącach jesteśmy spragnieni promieni słonecznych, zapachu skoszonej trawy i świeżego powietrza. Masowo więc wychodzimy z domów, by cieszyć się pięknem otaczającego nas świata. W maju i czerwcu nie wracamy po pracy prosto do domu, a raczej zbaczamy z utartych ścieżek, by – wspólnie z bliskimi – chłonąć pierwsze ciepło.
Ogromną popularnością znów cieszą się parki. Porozkładane na trawie koce i tłumy na ławeczkach nikogo chyba nie dziwią. Wylegiwanie się na świeżym powietrzu to świetna metoda na dotlenienie organizmu i złapanie promieni słonecznych i, co za tym idzie, produkcję witaminy D. Poprawia się nasz humor, krew płynie szybciej, doświadczamy przypływu energii. Żeby dopełnić tej wiosennej przyjemności, warto również zapewnić sobie pyszne jedzenie. Pizzerie w Warszawie oferują szeroki wybór doskonałych placków, wśród których każdy znajdzie swój ulubiony. Jeśli mamy ochotę na włoski przysmak, wybierajmy lokale oferujące dowóz w dowolne miejsce. To wygodna opcja na obiad w plenerze. Pizza w Warszawie będzie tak samo znakomita, jak ta w Rzymie!
Jazda na rower!
Wiosenne miesiące to także ulubiony okres fanów różnego rodzaju aktywności fizycznych. Z piwnic wyjeżdżają rowery, rolki i hulajnogi, których na ulicach polskich miast są tysiące. Spragnieni powiewu wiatru we włosach zostawiamy auta w garażach i przesiadamy się na bardziej ekologiczne środki transportu. Po pracy można zboczyć ze ścieżki rowerowej i wybrać się na dalszą eskapadę, np. na obrzeża lub do dzielnic, których nie znamy tak dobrze. Taki powiew nowości to gwarancja wiosennej przygody bez konieczności dalekich wyjazdów. Prosto, pięknie i przyjemnie!
Wspólne grillowanie
Od lat ogromną popularnością w Polsce cieszy się grillowanie. Nic dziwnego. To okazja nie tylko na skosztowanie przepysznych dań, ale również – co ważniejsze – integrację i pełne śmiechu spotkania z rodziną i przyjaciółmi. Grill ma funkcję jednoczącą. Razem walczymy z szalejącym ogniem, razem próbujemy rozognić węgielki, które odmawiają współpracy, razem pilnujemy mięsiwa i bronimy go przed spaleniem. Zanim jednak rozpalimy grilla, upewnijmy się, że robimy to w odpowiednim miejscu! Warto zapoznać się z przepisami. Tak, by nie zaszkodzić ani naturze, ani sobie. Jeśli nie mamy własnej działki, wybierzmy się z paczką znajomych na pizzę. Pizzerii w Warszawie jest dzisiaj cała masa. A te z ogródkami sprawdzą się doskonale w wiosenne, ciepłe wieczory.
Szukasz pizzerii w Warszawie? Sprawdź Dominium na https://www.pizzadominium.pl