Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Co nas czeka w kuchni? O kulinarnych trendach

Co nas czeka w kuchni? O kulinarnych trendach
📅 Data: poniedziałek, 10 kwietnia 2017

⌚ Godzina rozpoczęcia: 18:00

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Empik Junior, ul. Marszałkowska 116/122 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Quinoa, bibimbap, superfoods – media regularnie informują nas o nowych, rewelacyjnych produktach i daniach. W jednym sezonie zjadamy się burgerami oraz frytkami belgijskimi, w kolejnym – egzotycznymi makaronami czy daniami wegetariańskimi. Jak kształtują się trendy kulinarne? Kto i jak prognozuje kulinarne mody? Co wpływa na ofertę restauracyjną? I wreszcie, co będziemy jeść w nadchodzących latach? Na te i inne pytania poszukamy odpowiedzi razem z dr Magdaleną Tomaszewska-Bolałek, orientalistką, dziennikarką, autorką książek kulinarnych, podczas spotkania z cyklu „Uniwersytet SWPS w Empiku”.

Wstęp wolny. Aby wziąć udział w wydarzeniu, należy wypełnić formularz zgłoszeniowy: link

Co roku dowiadujemy się z mediów o nowych trendach kulinarnych. Jeszcze w 2016 r. szefowie kuchni i kulinarni trendsetterzy zachęcali, aby popijać herbaciany napar kombucha, stołować się w restauracjach slow i odkrywać lokalne smaki. W tym roku w dobrym tonie jest sączyć mocktajle, w upalne dni nawadniać się wodą arbuzową i unikać mięsa na talerzu.

Skąd te zmiany? Kto dyktuje kulinarne trendy? Czy warto podążać za kuchennymi modami? Pasjonatów kulinariów zapraszamy na wykład dr Tomaszewskiej-Bolałek, autorki programu studiów Food Studies na Uniwersytecie SWPS.

PRELEGENTKA

DR MAGDALENA TOMASZEWSKA-BOLAŁEK
Ukończyła japonistykę, dziennikarstwo i komunikację społeczną oraz zarządzanie w sektorach mody. Orientalistka, dziennikarka, autorka książek: „Tradycje kulinarne Japonii”, „Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii”, „Japońskie słodycze” (książka zdobyła główną nagrodę w konkursie Gourmand World Cookbook Awards za 2013 rok w kategorii: kuchnia japońska) i „Tradycje kulinarne Korei”. Zajmuje się badaniami nad historią kuchni z różnych zakątków świata, antropologią jedzenia, neurogastronomią, food designem, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Pisze blog Kuchniokracja.

TERMIN I MIEJSCE
10 kwietnia 2017 r., godz.18.00
Empik Junior, ul. Marszałkowska 116/122

Zapraszamy! :)

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: wykład
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧