Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Wspólne gruzińskie gotowanie

Wspólne gruzińskie gotowanie
📅 Data: środa, 25 października 2017

⌚ Godzina rozpoczęcia: 19:00

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Staromiejski Dom Kultury, Rynek Starego Miasta 2 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Jednym z najlepszych i najprzyjemniejszych sposobów poznania innych kultur jest zatopienie się w ich smakach dlatego Staromiejski Dom Kultury i Fundacja MultiOcalenie zapraszają na niezwykły wieczór podczas, którego wspólnie wykonamy tradycyjne gruzińskie CHINKALI (pierożki z mięsem) oraz roladki z bakłażanów z pastą orzechową a także porozmawiamy o tradycjach kulinarnych i znaczeniu biesiady w kulturze Gruzji.

Biesiadowanie w Gruzji jest chyba najdłużej utrzymaną tradycją. Przecież, tu w Gruzji jest około 500 szczepów winorośli, których nie ma nigdzie na świecie, a tradycja winiarstwa liczy sobie kilka tysiącleci. Biesiada - to wspólne spotkania, radość, śmiech, śpiew, taniec, mówienie toastów. Jest główna postać, która prowadzi całą biesiadę - tamada. To on decyduje o kolejności toastów, on pierwszy je mówi. Dopiero po nim można dołączyć ze swoim toastem. Nie ma żadnej możliwości żeby Gruzini bez toastu napili się wina. Słowo, wspomnienie, cześć oddana historii i przodkom w toaście- to najważniejsze.

Warsztat kulinarny poprowadzi Lili Zawadzka – Somchiszwili.

Udział bezpłatny, ilość miejsc ograniczona.

WAŻNE – każdego uczestnika prosimy o zabranie ze sobą wałka do ciasta i fartuszka – są to warunki konieczne do uczestnictwa.

Miejsce: Piwnica Largactil, Staromiejski Dom Kultury, Rynek Starego Miasta 2

kontakt: pzajac@sdk.pl

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: spotkanie warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧