Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Znacie Zalew Zegrzyński od kuchni? Czas nadrobić zaległości i spróbować ryby z tego akwenu!
Jak przygotować deser ze skóry leszcza? Jak piec brzuszki suma i gotować zupę rybną? Ile gatunków ryb słodkowodnych możesz przyrządzić w swojej kuchni? Kiedy Zegrze zaczyna swój wielki Festiwal Ryb? W najbliższy czwartek na te i inne pytania odpowiedzą nam Aneta Kołaszewska i Iwona Kokoszka z fundacji Bookamore, organizatorki projektu Ryba w Zalewie, który stawia sobie za cel promocję rybołówstwa na tym akwenie. W trzeciej edycji Dyskusyjnego Klubu Kulinarnego porozmawiamy o Zegrzu – tradycyjnej bazie wypadowej dla wielu Warszawiaków, która – o czym nie wszyscy wiedzą – stoi także zdrową i świeżą rybą!
Spróbujemy także świeżej ryby z Zalewu, przygotowanej przez szefa kuchni Znajomi Znajomych!
Porozmawiamy także o publikacji książkowej pt. „Ryba w zalewie”, czyli Ryby Mistrzów Polskiej Kuchni, która pojawi się jesienią 2014 roku. Jej wydawcą jest Fundacja Bookamore, zajmująca się m.in. promocją sztuki i enokulinariów. W tej oryginalnej lifestylowej książce znajdzie się ponad 40 oryginalnych przepisów na dania z ryb, przygotowanych przez najlepszych szefów kuchni i znanych blogerów:
m.in. Wojciecha Amaro, Martę Gessler, Agnieszkę i Marcina Kręglickich, Karola Okrasę, Agatę Wojdę, Elizę Mórawską, Aleksandera Barona, Kubę Korczaka, Zbyszka Kmiecia czy Witka Iwańskiego.
SMAK Magazyn wokół stołu, Fundacja Bookamore i Znajomi Znajomych zapraszają serdecznie!
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie