Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Warszawo, czy jesteście gotowi❓
Wielka Uczta Warszawska powraca❗ 😎
To jedna z obowiązkowych pozycji w kalendarzu tej zimy, OBOWIĄZKOWO❗
Wielka Uczta to sposób na odkrywanie smaków, poszukiwanie kulinarnych uniesień i zaspokajanie apetytów! 🍴Formuła spędzania czasu przy jedzeniu znana doskonale w europejskich miastach - ponownie w Warszawie❗
A co w menu Wielkiej Uczty❓❗ Tylko najlepsze specjały❗ 🌭🍕🍝🍜 W jednym miejscu spróbujesz kultowych pozycji ulubionych warszawskich lokali gastronomicznych 🌯🍨🍦🍰🍯🎂 jak i kupisz świeże produkty na wynos czy wypijesz najlepsze trunki❗🍷🍻🍹Próbuj, kosztuj i degustuj - przez cały weekend❗ Poznaj nowe smaki i wróć do tych zapomnianych :)
Zaproś rodzinę, znajomych! Na Wielkiej Uczcie siadamy przy wspólnym stole.Będziemy jeść, pić i rozmawiać❗ 🍔🍾🍦
Wielka Uczta to raj nie tylko dla podniebienia. Wielka Uczta to także uczta warsztatowa! Spójrzcie, co będzie się działo w strefie edukacyjnej.
W programie warsztaty kulinarne z najpyszniejszych kuchni świata, wykłady genialnych specjalistów, pokazy live-cooking znanych kucharzy, atrakcje dla dzieci oraz konkursy z nagrodami.
HARMONOGRAM
SOBOTA
12:00 – 13:00 Dania kuchni wegańskiej z zastosowaniem miazgi orzechowej. // Paweł Ochman, autor bloga Weganon // Orzechownia
13:30 – 14:30 Pasta fresca czyli jak zrobić prawdziwie włoską pastę od zera // Dawid Budzich // Philipiak Milano
16:15 – 16:45 Szerokie zastosowanie matchy w baristyce – tradycyjnie i nowocześnie, wytrawnie i na słodko // Krzysztof Tyrała (Relax Cafe Bar) // Moya Matcha
12:00 – 13:00 #KawaKuloodporna – czym jest, jaki ma wpływ na nasz organizm, jak ją przygotować, kiedy należy ją spożywać i czy można po niej prowadzić samochód? // Przemysław Filip // Palce Lizać
13:30 – 14:30 Anatomia mięsa czyli co z czego i dlaczego? // Dawid Budzich // Philipiak Milano
15:00 – 16:00 Zero waste w kuchni // Jagna Niedzielska
16;30 -18:00 Kombucha bez tajemnic. Wprowadzenie do świata organizmów żywych w butelce. W roli głównej zupa cebulowa, w pozostałych pierogi wegańskie na bazie kombuchy // Marcin Agopsowicz, Martyna Bunda // Wastna - żywa kombucha
ATRAKCJE DODATKOWE (CAŁY DZIEŃ, 12:00 - 20:00) BAZGROŁAKI - Warsztaty z przyozdabiani woreczków i fartuchów kuchennych
TASHKA/FIKA - Warsztaty z bohaterami książek dla dzieci
KLOCKI LINDEN - kreatywne zajęcia architektoniczne z użyciem drewnianych klocków
REPLIKATOR - gramy w planszówki! gry dla dzieci i dorosłych FUNDACJA WWF I DKMS - akcja edukacyjna
Zapowiada się przesmacznie❗ Do zobaczenia❗
Kiedy: 1-2 lutego
Sobota: 12:00 - 20:00
Niedziela 12:00 - 20:00
Gdzie: Centrum Praskie Koneser
WEJŚCIE BEZPŁATNE
#MożnazPsem