Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Jak jadano, kiedy Słońce było Bogiem?

Jak jadano, kiedy Słońce było Bogiem?
📅 Data: czwartek, 09 stycznia 2020

⌚ Godzina rozpoczęcia: 19:00

📌 Miejsce: Warszawa - Żoliborz, Marii Kazimiery 20, Miejsce Aktywności Lokalnej (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Wiele ze składników, które obecnie stanowią podstawę polskiej – oraz innych słowiańskich – kuchni, przybyło na nasze tereny dopiero w XVI wieku. 🌐 Czego zatem używano do gotowania we wczesnym średniowieczu? Czy rzeczywiście jedzono tylko kaszę z grochem, czy też może kuchnia słowiańska była o wiele bardziej bogata, niż nam się to obecnie wydaje? Jak przechowywano jedzenie, by starczyło na cały okres zimy i przednówka? Kto, i w jaki sposób, je przygotowywał? 🍴
O kuchni dawnych Słowian opowie Katarzyna Ochman-Jasińska 👈

Wstęp wolny. Zapraszamy!

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Żoliborz lub w kategoriach: wykład
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧