Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Wiele ze składników, które obecnie stanowią podstawę polskiej – oraz innych słowiańskich – kuchni, przybyło na nasze tereny dopiero w XVI wieku. 🌐 Czego zatem używano do gotowania we wczesnym średniowieczu? Czy rzeczywiście jedzono tylko kaszę z grochem, czy też może kuchnia słowiańska była o wiele bardziej bogata, niż nam się to obecnie wydaje? Jak przechowywano jedzenie, by starczyło na cały okres zimy i przednówka? Kto, i w jaki sposób, je przygotowywał? 🍴
O kuchni dawnych Słowian opowie Katarzyna Ochman-Jasińska 👈
Wstęp wolny. Zapraszamy!
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Żoliborz lub w kategoriach:
wykład
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie