Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Zapraszamy serdecznie na kolejny warsztat kuchni wegańskiej. Tym razem dowiecie się jak ukręcić łatwe i szybkie pasty roślinne.
Po przejściu na weganizm jednym z największych wyzwań są śniadania, jesteśmy przyzwyczajeni do jedzenia kanapek, ale jeśli nie jemy, wędlin, serów, serków do smarowania, masła i innych produktów odzwierzęcych, to co mamy położyć na kanapkę? To pytanie jest równie nurtujące dla osób, które z innych powodów, choćby zdrowotnych, rezygnują z nabiału i mięsa szukając ich substytutów. Na szczęście bogactwo past roślinnych jest ogromne, a ich przygotowanie łatwe. Po kilkunastu minutach w kuchni otrzymujemy tanią i zdrową pastę roślinną.
Podczas pokazu dowiecie się jak przyrządzić oraz będziecie mieli okazję spróbować:
• pasty „makrelowej” z wędzonego tofu,
• pysznego hummusu z pieczoną dynią,
• pasty z zielonej soczewicy z ogórkiem kwaszonym,
• serka z nerkowców,
• pasty „jajecznej”,
• wegańskiego smalcu z białej fasoli.
Pokaz poprowadzi Alicja Szepietowska, wegetarianka od 15 lat, weganka od lat 5, pasjonatka gotowania, która ukończyła kurs kuchni wegetariańskiej. Swoją przygodę z weganizmem rozpoczęła od zbierania materiałów do pracy magisterskiej pt. „Wegetarianizm. Społeczny i etyczny wymiar zjawiska”.
Prowadzi Warsztaty kuchni wegańskiej link oraz Bloga Alicja w krainie warzyw link
WSTĘP WOLNY, jak zawsze, jednak tym razem, ze względu na ograniczoną liczbę miejsc na warsztacie, poprosimy o zgłoszenia na maila alicjawkrainiewarzyw@gmail.com
Zapraszamy!
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Praga Południe lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie