BRAZILIAN COFFEE DAY
📅 Date:
09 October 2021, Saturday
⌚ Start time: 11:00
📌 Place:
Warsaw - Praga Północ dist., Centrum Praskie Koneser (
show on the map)
[ENGLISH VERSION BELOW]
Kawa brazylijska - kiedy słyszysz te słowa, co przychodzi Ci na myśl? Od dziesięcioleci Brazylijczycy, ich ziemie i przyroda są odpowiedzialni za produkcję kawy spożywanej przez ludzi na całym świecie. I to nie tylko dlatego, że Brazylia jest największym producentem, ale przede wszystkim z powodu jakości i smaku. Brazylijska kawa jest doceniana przez większość miłośników kawy.
Ambasada Brazylii, Unroasted i NuCoffee zapraszają miłośników kawy do świętowania tego wyjątkowego dnia wspólnie. Wszystko w miłej, przyjaznej atmosferze, o jaką potrafią zadbać Brazylijczycy 🙂 "BRAZILIAN COFFEE DAY"
W programie:
- 17 polskich palarni serwujących ’Specialty Coffee’ z Brazylii ☕
- muzyka brazylijska na żywo 💃
- strefa chill out, gdzie pokażemy jak Brazylijczycy piją kawę i co jedzą 😃
Dla profesjonalistów zajmujących się kawą:
- 3 panele dyskusyjne, na których profesorowie, liderzy w dziedzinie badań i technologii rolniczych oraz plantatorzy i palacze będą dyskutować na temat kwestii takich jak zmiany klimatu, metody pozbiorowe, ewolucja produkcji kawy oraz to, w jaki sposób Brazylia będzie prowadzić produkcję w przyszłości.
- 3 cuppingi tematyczne, przedstawiające jakość ziaren kawy brazylijskiej.
Data: 09/10/2021
Miejsce: Centrum Praskie Koneser, Warszawa
Wstęp Wolny!
----------
(ENGLISH)
Embassy of Brazil in Warsaw, Unroasted and NuCoffee invite all the coffee lovers to visit Brazilian Coffee Day and celebrate with us! Nice, warm Brazilian atmosphere guaranteed!
Program for visitors:
- 17 Polish roasteries serving specialty coffee from Brazil (with possibility of tasting and buying) ☕
- Live Brazilian music by SambaSoul 💃
- “chill out zone”, where we will show you how Brazilian drink coffee and what do they eat with it 😃
Program for coffee professionals:
- 2 panel discussions, during which professors, leaders of research and technology for agriculture, coffee producers and roasters will discuss topics such as climate changes, post-harvest methods, coffee production evolution and how Brazil will produce coffee in the future
- 3 coffee cuppings, showing the quality of Brazilian coffee beans
Join us on October 9th, 11-20h, in Centrum Praskie Koneser in Warsaw.
Free entrance!