Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Czym skorupka... - o wykorzystaniu skorupek jajek, zsiadłym mleku i zgliwiałym serze.
Smętne resztki produktów nabiałowych to jedne z najczęstszych spożywczych odpadów w gospodarstwie domowym. Wcale nie musi tak być! Skorupki jaj to nie tylko świetny składnik nawozu do kwiatków, ale też... składnik pysznej i bardzo letniej fermentowanej lemoniady. Psujący się biały ser z kolei można zamienić na bardzo oldskulowy przysmak o intensywnym zapachu. Ktoś z was pamięta zgliwiały ser? Na warsztatach nauczymy się go robić. Jest bardzo smaczny, naprawdę warto! Przyrządzimy też co nieco ze zsiadłego mleka i podzielimy się sposobami na wykorzystanie resztek żółtego sera.
Warsztaty są jak zawsze u nas BEZPŁATNE 🙂
Obowiązuje na nie REJESTRACJA, a liczba miejsc jest ograniczona.
Zapisy na warsztaty ruszają 16.08 o godzinie 12:00 pod adresem -> link
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Wola lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie