Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Opiekacz do zapiekanek, piec do zapiekanek - na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Opiekacz do zapiekanek, piec do zapiekanek - na co zwrócić uwagę przy zakupie?

reklama

Profesjonalny opiekacz do zapiekanek, piec do zapiekanek czy jeszcze inne urządzenie, które pozwoli zrobić przepyszne danie? Polacy uwielbiają zapiekanki w każdej formie, muszą jednak genialnie smakować. Pomóc w tym mogą urządzenia stosowane w profesjonalnej gastronomii. Wyposaż w nie kuchnię w swojej restauracji i przyciągaj miłośników pysznego jedzenia z całego kraju.

Interesuje Cię opiekacz kwarcowy, profesjonalny opiekacz komorowy czy jeszcze innego typu opiekacze gastronomiczne? Rozważ każdą z opcji i zastanów się, czego dokładnie będziesz oczekiwał od tego urządzenia. W punktach gastronomicznych mogą też przydać się uniwersalne sprzęty do podgrzewania potraw różnego typu, które pokażą swoją moc również w przypadku kultowych zapiekanek.

opiekacz do zapiekanek

Opiekacz do zapiekanek, piec do zapiekanek - jak znaleźć sprzęt idealny?

Podstawowy salamander elektryczny niskiej jakości  może nie być wystarczającym sprzętem do profesjonalnej kuchni w restauracji. Niewystarczająca może być moc urządzenia, a także jego wielkość czy liczba komór. Jeśli chcesz wiedzieć wszystko o urządzeniach do podgrzewania zapiekanek, wejdź na stronę lubiehrubie.pl/wiadomosci/opiekacz-do-zapiekanek-dlaczego-warto-kupic.

Profesjonalny opiekacz kwarcowy

Opiekacz kwarcowy przygrzewa danie zarówno od góry, jak i od dołu z pomocą specjalnych grzałek kwarcowych. Zwykle ma stosunkowo niewielkie rozmiary, dzięki czemu świetnie nadaje się do niewielkich pomieszczeń. Jest to klasyczne urządzenie do przygrzewania zapiekanek, dzięki którym bułka jest chrupiąca, a składniki na wierzchu idealnie podgrzane. 

Komorowe opiekacze gastronomiczne

Opiekacze komorowe podzielone są na kilka segmentów, dzięki czemu swobodnie przygotowywać w nich można kilka zapiekanek w jednym czasie. Zwykle również nie są zbyt duże, jednak dobra organizacja miejsca pozwala na szybsze wydawanie pysznych dań nawet większej liczbie klientów.

Profesjonalne piece ze stali nierdzewnej

Piec do zapiekanek to profesjonalne urządzenie, które może przydać się w Twojej restauracji do wielu różnych rzeczy. Przygotujesz w nim np. mięso czy pieczone warzywa. Fakt, że urządzenie to zajmuje więcej miejsca i może być nieco uciążliwe na bardzo małej przestrzeni, ale jego obsługa zwykle jest bardzo intuicyjna i pozwala wydawać za każdym razem idealne dania.

Za kupno profesjonalnego pieca ze stali nierdzewnej podziękują Ci zarówno klienci, jak i pracownicy zatrudnieni na kuchni. Wysokiej jakości produkty to inwestycja na długie lata, szybko więc zauważysz, że to dobrze wydane pieniądze, które przełożą się na lepszą organizację pracy oraz wyższą jakość wydawanych potraw.

Na co zwrócić uwagę, wybierając opiekacz do zapiekanek?

Jeśli chcesz kupić profesjonalny opiekacz do zapiekanek, piec do zapiekanek oraz inne urządzenia, wejdź na stronę gastroprodukt.pl/piece-do-zapiekanek. Znajdziesz tam solidne, wytrzymałe produkty oferowane przez GASTROPRODUKT, które będą służyły w Twojej restauracji przez wiele kolejnych lat.

Wybierając odpowiednią maszynę do robienia zapiekanek, musisz zwrócić uwagę na kilka różnych kwestii. Na początku zastanów się, ile masz miejsca na sprzęt i gdzie go postawisz. Potem rozważ, ile dań będziesz w nim robione w ciągu dnia. 

Ile komór potrzeba do opiekania tostów i zapiekanek?

To jeden z istotnych elementów, które trzeba wziąć pod uwagę podczas wybierania opiekacza. Wszystko zależy od ruchu, który panuje w Twojej restauracji. Jak wiele osób jest chętnych na zapiekanki i ile na raz trzeba przygotowywać w godzinach szczytu?

Weź opiekacz do zapiekanek, piec do zapiekanek czy inne urządzenie, w którym przygotujesz wszystkie zamówienia. Nowoczesne piece pozwalają nawet na wydzielenie odrębnych komór grzania, dzięki czemu możliwe jest robienie dwóch różnych potraw w jednym czasie.

Uniwersalne urządzenie o dużej mocy

Zależnie od używanych składników, zapiekanki przygotowywać można w różnych temperaturach. Warto skupić się więc na produktach, które dysponują dużą mocą, aby nic nie było w stanie Cię zaskoczyć.

Niektóre piece i opiekacze mają też możliwość ustalenia specjalnych trybów przypiekania, dzięki czemu robienie kultowych potraw jest jeszcze szybsze i łatwiejsze. Tym na pewno przyciągniesz do siebie kolejnych klientów, którzy polecą Cię dalej.

Samodzielnie reguluj wysoką temperaturę

Polacy uwielbiają zapiekanki i jest to jedna z najbardziej charakterystycznych potraw w naszym kraju. Jeśli zdecydujesz się na dodanie ich do menu, musisz zadbać o ich dobry smak, w czym pomoże Ci ręczna regulacja temperatury.

Bułki mogą różnić się grubością i różnie reagować na przypiekanie. Intuicyjna regulacja temperaturą pomoże Ci przygotować idealnie chrupiące danie, którego składniki będą perfekcyjnie przypieczone. Nie zapomnij też o aromatycznym, roztopionym serze na samej górze, na którego widok klientom na pewno pocieknie ślinka.

Wejdź na slodkieokruszki.pl/piece-do-zapiekanek-jakie-nie-zawioda i poznaj wszystkie wady i zalety sprzętów do przygotowywania zapiekanek. Określ swój budżet, potrzeby i wymagania, a następnie wybierz idealny opiekacz lub piec z bogatej oferty GASTROPRODUKT.

reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧