Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Czy wiesz, że około jedna trzecia całej żywności produkowanej na świecie się marnuje? Jest to około 1,3 miliarda ton owoców, warzyw, mięsa, nabiału, owoców morza i zbóż, które albo nigdy nie opuszczają gospodarstwa, albo są tracone podczas dystrybucji, albo wyrzucane w hotelach, sklepach spożywczych, restauracjach, szkołach i domowych kuchniach.
Marnowanie żywności ma kluczowe znaczenie dla najważniejszych wyzwań, przed którymi stoi dzisiejszy świat: głodu i ubóstwa, zmian klimatycznych, zdrowia i dobrobytu oraz zrównoważonego rozwoju rolnictwa i hodowli.
Jak kwestie marnowania żywności wpływają na nasz lokalny i globalny system żywnościowy? Co możemy zrobić, aby zmniejszyć straty żywności i marnotrawstwo na poziomie indywidualnym i organizacyjnym?
Zapraszamy do udziału w panelu dyskusyjnym: Marnowanie Żywności
📅 16.12.2022
🕕 18:00
📍 ulica Traktorzystów 20, 02-495 Warszawa
😋 Poczęstunek
🆓 Wstęp wolny
📩 Rejestracja: dk.portiernia@arsus.pl
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Ursus lub w kategoriach:
spotkaniewykładinne
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie