Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Podczas kolejnej szkoły gotowania w Teatrze Komuna Warszawa będziemy robić frytki. Zwykłe, belgijskie, z batatów i z boczniaków. Do tego pyszne sosy: wegański majonez z aquafaby, czosnkowy aioli, różowy sos samuraja (pikantny).
Wstęp wolny dla wszystkich głodomorów, ale jest jeden warunek: każdy pomaga, wszystko robimy razem. Obieramy, kroimy, mieszamy, smażymy i – oczywiście – jemy.
Przepisy i prowadzenie: Junona Lamcha-Grynberg. Ten, kto próbował już kuchni Junony, wie, że będzie pysznie.
Frytki robimy z okazji piątych urodzin RADIA KAPITAŁ, z którym się przyjaźnimy. To będzie podkład pod inne urodzinowe atrakcje. Można je łączyć, a można też przyjść na same frytki.