Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
TISZ Festiwal: W żydowskiej piekarni | Warsztaty dla seniorów
Bajgle, chałki, chleby z kminkiem, gruboziarniste razowe, kruche mace…. To kulinarne wspomnienia Majera Kirszenblata. Podczas spotkania w Muzeum POLIN porozmawiamy o sztuce pamięci – obrazach malowanych pędzlem i spisywanych – oraz o tym, jak ważne miejsce w naszych wspomnieniach zajmuje jedzenie.
16 października (środa), godz. 11:00-13:00
Udział w zajęciach bezpłatny. Obowiązuje rezerwacja miejsc.
Zapisy ruszają 7 października. Zgłoszenia telefonicznie w godz. 10:00-15:00 pod numerem: 22 471 03 01 wew. 2, można też wysłać e-mail na adres: rezerwacje@polin.pl
Przeniesiemy się w świat żydowskich piekarni przedwojennego Opatowa. Poznamy lepiej codzienną pracę piekarzy i ich pomocników, tragarzy mąki, bajglarki i młynarzy. Posmakujemy też współczesnych wyrobów piekarskich związanych z tradycyjnym jedzeniem polskich Żydów.
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie