Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Wykład kuratorek wystawy „Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska”
🍴 Wystawa „Na miejscu i na wynos. Kuchnia warszawska” opowiada historię miasta… od kuchni!
🍳 Wykład kuratorek – Leny Wicherkiewicz i Zuzanny Różańskiej-Tuty – poszerzy zagadnienia zebrane na wystawie.
✨ Opowiedzą o procesie gromadzenia unikalnych obiektów – od archeologicznych znalezisk po dawne sprzęty kuchenne – które ukazują kulinarną historię Warszawy na przestrzeni wieków.
🍴 Wykład pozwoli głębiej zrozumieć, jak na przestrzeni lat zmieniały się obyczaje, techniki przechowywania żywności oraz przestrzeń miejska, co znalazło odzwierciedlenie w wystawie.
____
🔵 Informacje praktyczne:
● Kiedy: czwartek, 28 listopada, godz. 18:00-19:30
● Miejsce spotkania: Muzeum Warszawy, Rynek Starego Miasta 42
● Bezpłatne bilety do pobrania: link
● Dostępność: osoby z niepełnosprawnością słuchu.
____
🔵 Wystawę zwiedzisz w godzinach:
● wtorek, środa, piątek, sobota 11:00 – 19:00
● czwartek 11:00 – 20:00 - wstęp wolny
● niedziela 11:00 – 18:00
● Ostatnie wejście na ekspozycję odbywa się na godzinę przed zamknięciem.
____