Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

SPACER ZIOŁOWY Śladami smaków dzikiej kuchni

SPACER ZIOŁOWY Śladami smaków dzikiej kuchni
📅 Data: sobota, 28 czerwca 2025

⌚ Godzina rozpoczęcia: 10:00

📌 Miejsce: okolice Warszawy, Zalesie Dolne, Al. Brzóz 31 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️


Spotykamy się na „Górkach Szymona”. Dokładne miejsce zbiórki, wyślemy sms-em do zapisanych osób

Zapraszamy na spacer ziołowy śladami smaków dzikiej kuchni na Górkach Szymona. Poznamy wiele dzikich roślin jadalnych i przyprawowych oraz takich, które dla smaku i zdrowia można pić zamiast tradycyjnej herbaty. Świat natury daje nam bogaty wybór smaków i aromatów, które z powodzeniem możemy komponować do dań, które gotujemy na co dzień z tradycyjnych składników. W przypadku dzikich roślin jadalnych i przypraw w kuchni ogranicza nas tylko wyobraźnia. Nauczmy się razem je rozpoznawać i dodawać w kuchni dla zdrowia I smaku!

Karina Rudzka
Absolwentka Wydziału Leśnego SGGW w Warszawie- kierunek: leśnictwo wielofunkcyjne, specjalizacja botanika leśna/etnobotanika, leśnik, zielarz, edukator. Pasjonuje się etnografią, archeologią, dziką kuchnią i etnobotaniką. To właśnie relacje między światem ludzi i roślin są przedmiotem jej szczególnych zainteresowań. Zgłębia tajniki tradycyjnego zielarstwa – moc roślin wykorzystywaną w kosmetyce, medycynie i kuchni.
Od 2015 do 2022 roku pracowała w Nadleśnictwie Grójec jako Specjalista SL ds. hodowli lasu, nasiennictwa i szkółkarstwa oraz jako edukator – prowadziła w tym czasie niezliczoną ilość zajęć z edukacji przyrodniczo-leśnej dla różnych grup wiekowych.
Od 2015 roku prowadzi autorski projekt zielarski o nazwie: Zielarski Kącik Kari, w ramach którego na profilu FB, Instagramie, Tik Toku i blogu darmowo dzieli się wiedzą o praktycznym wykorzystaniu ziół i darów lasu do jedzenia, higieny, kosmetyki oraz leczniczo oraz promuje wykorzystanie ziół w codziennym życiu.
Jej misją jest krzewienie słowa zielonego – edukacja społeczeństwa z zakresu botaniki, ziół, darów lasu oraz promocja etosu leśnika – człowieka wykształconego przyrodniczo i pełnego pasji, specjalisty w tym co robi.

ZAPISY >> link

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy okolice Warszawy lub w kategoriach: spacer
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧