Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Warto samemu gotować i piec – wtedy wiemy, z jakich składników i w jaki sposób nasze jedzenie zostało przygotowane. Wierzymy, że wspólna praca sprawia, że podtrzymujemy tradycje domowe, w czasie których wzmacniają się więzi międzypokoleniowe. W końcu wracamy z rozrzewnieniem do smaków dzieciństwa i chwil, gdy nasze babcie i mamy, którym często towarzyszyliśmy w kuchni, uprawiały kulinarne czary. To wspomnienia na całe życie!
Podczas najbliższej wizyty w kuchni Pałacyku Konopackiego przygotujemy przepyszną konfiturę morelową z wanilią 🍑.
Każdy przynosi ze sobą potrzebne produkty.
Lista potrzebnych składników:
2 kg dojrzałych moreli
500-750 g cukru
1 laska wanilii
sok z cytryny lub limonki (opcjonalnie - z nim konfitura nie będzie nadmiernie ciemniała)
kilka słoików ok. 200-300 ml z zakrętkami
UWAGA!
Bardzo prosimy zapisane osoby, które wiedzą, że nie dotrą na spotkanie, o zgłoszenie tego z odpowiednim wyprzedzeniem. Dajmy innym chętnym szansę na udział!
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Praga-Północ lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie