Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Przypomnijmy...
Ponad pół roku temu Wojtek Frączyk w swoim browarze WIDAWA przygotował dla nas extra stout, zakwasił bakteriami kwasu mlekowego lactobacillus, wlał do dębowej beczki po bourbonie i przesłał do KiK. My tę beczkę umieściliśmy nad Waszymi głowami, żeby odpowiednio dojrzało.
12 grudnia minie 6 miesięcy od przelania piwa do beczki. Nadchodzi więc odpowiedni czas na odszpuntowanie i wyszynk. Jest to pierwszy tego typu eksperyment w Polsce, efekt nie jest nam znany. Spodziewamy się lekko kwaśnego, złożonego w aromacie i smaku stoutu z nutą wanilii pochodzącą od dębu i posmakiem bourbonu. Piwo polejemy w bardzo prosty sposób: wkładamy przewód do beczki i wyciągamy piwo pompą ręczną.
Tego wieczoru będziemy gościć twórcę piwa i mistrza piw leżakowanych w beczkach Wojtka Frączyka z Widawy. Warto wspomnieć, że Wojtek na tegorocznej edycji Konkursu Piw Rzemieślniczych otrzymał tytuł GRAND PRIX, za piwo Smoked Porter.
Podczas imprezy, będziemy mieć do rozdania, mnóstwo gadżetów z Widawy. Oryginalne koszulki, szkło i wpinki:-)
To będzie WYJĄTKOWO CRAFTOWA SOBOTA w KiK
Zapraszamy!