Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Teatralna Szkoła Gotowania. Finał sezonu i premiera zeszytu z przepisami

Teatralna Szkoła Gotowania. Finał sezonu i premiera zeszytu z przepisami
📅 Data: sobota, 27 września 2025

⌚ Godzina rozpoczęcia: 13:00

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Teatr Komuna Warszawa, ul. Emilii Plater 31 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️


Zapraszamy na ostatnie spotkanie tegorocznej edycji Teatralnej Szkoły Gotowania w ogrodzie Teatru Komuny Warszawa. Przez całe lato gotowaliśmy przepisy naszych widzów. Tak samo będzie podczas finału.
W sobotę 27 września ugotujemy trzy teatralne dania zgłoszone w open callu:
1. Jajo w koszyczku, przepis Andreia Novika, białoruskiego reżysera i aktora związanego z grupą BYteatr,
2. Muchomory na humory, zgłoszone przez Maję Kowalczyk, aktorkę Teatru 21,
3. Makaron dla zespołu teatralnego według przepisu Joanny Klass, kuratorki i producentki kreatywnej międzynarodowych projektów teatralnych.

Na pożegnanie rozdamy zeszyt ze wszystkimi przepisami tegorocznej edycji do samodzielnego gotowania w domu.

O Szkole Gotowania
Ta „Szkoła” w nazwie jest trochę na wyrost i nawiązuje do miejsca, w którym działamy – to dawna szkoła tysiąclatka. W tym wszystkim mniej chodzi o nauczanie, a bardziej o wspólne spędzenie czasu przy stole. Razem obieramy, kroimy, mieszamy. Poznajemy się od kuchni.
A gotujemy, bo lubimy karmić. Tak było od zawsze. I w domu w Ponurzycy, który prowadziliśmy jeszcze jako Komuna Otwock, i trochę poźniej, na Lubelskiej. Dla gości zawsze mieliśmy jakieś ciasto, domowy chleb i coś bezmięsnego do chleba. Większość z nas nie je mięsa, promujemy kuchnię roślinną i zdrowe podejście do planety.
Rośniemy jako społeczna instytucja kultury, rośnie nasz program i zespół, a to się nie zmienia – w Teatrze Komuna Warszawa, jak na domówkach, najciekawsze rozmowy toczą się w kuchni. Odkąd jesteśmy na Emilii Plater, co roku latem przenosimy się ze stołem do ogrodu. To zielona wyspa w betonowym centrum Warszawy.

Wszystkie spotkania w ramach Teatralnej Szkoły Gotowania prowadzi Junona Lamcha-Grynebrg – stylistka, autorka i redaktorka przepisów kulinarnych. Uczy gotować i stylizować potrawy wegetariańskie z różnych kuchni świata. Lubi czytać i dyskutować o jedzeniu.

Teatralne Szkoła Gotowania objęta jest Honorowym Patronatem Burmistrza Dzielnicy Śródmieście m.st. Warszawy

Partnerem Teatralnej Szkoły Gotowania jest Gospodarstwo Ludwik Majlert.

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: spotkanie warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧