Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Warto robić własne przetwory – wtedy wiemy, z jakich składników i w jaki sposób zostały przygotowane. Wierzymy, że wspólna praca sprawia, że podtrzymujemy tradycje domowe, w czasie których wzmacniają się więzi międzypokoleniowe. W końcu wracamy z rozrzewnieniem do smaków dzieciństwa i chwil, gdy nasze babcie i mamy, którym często towarzyszyliśmy w kuchni, uprawiały kulinarne czary. To wspomnienia na całe życie!
Co przygotuję?
Zapraszamy wszystkich zainteresowanych wspólnym gotowaniem na nasze kolejne "Sąsiedzkie spotkanie kulinarne". Podczas najbliższej wizyty w kuchni Pałacyku Konopackiego przygotujemy najpyszniejszy dżem z dyni z dodatkiem pomarańczy.
Dla kogo są zajęcia?
Zapraszamy wszystkich sąsiadów: zarówno początkujących, jak i osoby z wieloletnim kulinarnym doświadczeniem.
Czy muszę coś przynieść?
Tak, każdy przynosi ze sobą potrzebne produkty.
Lista potrzebnych produktów:
1600 g dyni - np. mała dynia Hokkaido
pełna szklanka cukru - 270 g
4 małe pomarańcze
1 cytryna
ok. 4-5 słoiczków 0,35-0,5l
Ile kosztują spotkania?
Nic! Zajęcia są bezpłatne, ale obowiązują na nie zapisy >> link
Gdzie odbędą się zajęcia?
Zajęcia będą odbywały się w Pałacyku Konopackiego przy ul. Strzeleckiej 11/13 w kuchni na parterze.
Spotykamy się w środę 1 października 2025 r. o godzinie 18.00 .