Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Debata "Towarzyskość to zdrowie" | Food Studies x Minta x Sowa

Debata "Towarzyskość to zdrowie" | Food Studies x Minta x Sowa
📅 Data: wtorek, 25 października 2016

⌚ Godzina rozpoczęcia: 18:00

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Cafe Kulturalna, Plac Defilad 1, PKiN (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


WYDARZENIE TOWARZYSZĄCE Festiwalu Najlepszych Restauracji Warsaw Restaurant Week.

Restaurant Week i Food Studies mają ogromną przyjemność zaprosić Was do udziału w niepowtarzalnej debacie na temat towarzyskości w jedzeniu.

Według najnowszych badań kluczem do długiego, zdrowego i szczęśliwego życia nie są jedynie zdrowe posiłki ale spożywanie ich z bliskimi. Podczas panelu dyskusyjnego postaramy się odpowiedzieć na pytanie co znaczy dziś wspólny posiłek. Nasi wspaniali paneliści, eksperci ze świata kulinariów i nauki będą dyskutować o tym co w dzisiejszych czasach daje wspólne jedzenie, jak w źródłach kultury zmieniał się obraz wspólnego jedzenia i w jaki sposób znaleźć czas na wspólny posiłek w codziennym pędzie.

Panel dyskusyjny poprowadzi Magdalena Tomaszewska-Bolałek - współkierowniczka oraz autorka programu studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Orientalistka, dziennikarka, autorka książek. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady, warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.

Panelistami będą:

Dr Aleksandra Drzał-Sierocka - współkierowniczka studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Filmoznawczyni, kulturoznawczyni, prezeska Fundacji Inicjatyw Filmowy TU SIĘ MOVIE. Autorka i redaktorka publikacji książkowych oraz tekstów podejmujących zagadnienie znaczenia kulinariów we współczesnej kulturze.

Dorota Minta - psycholog kliniczny, wykładowca SGGW, autorka licznych publikacji prasowych. Prowadzi warsztaty i szkolenia z wykorzystaniem technik kulinarnych. Autorka bloga o roli kulinariów w psychologii człowieka. Członkini Slow Food Polska.

Wiktoria Górecka - psycholog kulturowy, psychodietetyk, wykładowca Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Autorka bloga Pyza made in Poland, na łamach którego popularyzuje azjatyckie kultury kulinarne. Prowadzi wykłady, szkolenia i warsztaty kulinarne.

Robert Sowa- kucharz, restaurator, twórca menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Ambasador kuchni polskiej, znany z wielu programów telewizyjnych i audycji radiowych. Autor książek kulinarnych, właściciel N31 Restaurant&Bar.

Wtorek 25 października godzina 18:00, Cafe Kulturalna, wstęp wolny.

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: wykład inne
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧