Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Debata "Towarzyskość to zdrowie" | Food Studies x Minta x Sowa
WYDARZENIE TOWARZYSZĄCE Festiwalu Najlepszych Restauracji Warsaw Restaurant Week.
Restaurant Week i Food Studies mają ogromną przyjemność zaprosić Was do udziału w niepowtarzalnej debacie na temat towarzyskości w jedzeniu.
Według najnowszych badań kluczem do długiego, zdrowego i szczęśliwego życia nie są jedynie zdrowe posiłki ale spożywanie ich z bliskimi. Podczas panelu dyskusyjnego postaramy się odpowiedzieć na pytanie co znaczy dziś wspólny posiłek. Nasi wspaniali paneliści, eksperci ze świata kulinariów i nauki będą dyskutować o tym co w dzisiejszych czasach daje wspólne jedzenie, jak w źródłach kultury zmieniał się obraz wspólnego jedzenia i w jaki sposób znaleźć czas na wspólny posiłek w codziennym pędzie.
Panel dyskusyjny poprowadzi Magdalena Tomaszewska-Bolałek - współkierowniczka oraz autorka programu studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Orientalistka, dziennikarka, autorka książek. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady, warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.
Panelistami będą:
Dr Aleksandra Drzał-Sierocka - współkierowniczka studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Filmoznawczyni, kulturoznawczyni, prezeska Fundacji Inicjatyw Filmowy TU SIĘ MOVIE. Autorka i redaktorka publikacji książkowych oraz tekstów podejmujących zagadnienie znaczenia kulinariów we współczesnej kulturze.
Dorota Minta - psycholog kliniczny, wykładowca SGGW, autorka licznych publikacji prasowych. Prowadzi warsztaty i szkolenia z wykorzystaniem technik kulinarnych. Autorka bloga o roli kulinariów w psychologii człowieka. Członkini Slow Food Polska.
Wiktoria Górecka - psycholog kulturowy, psychodietetyk, wykładowca Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Autorka bloga Pyza made in Poland, na łamach którego popularyzuje azjatyckie kultury kulinarne. Prowadzi wykłady, szkolenia i warsztaty kulinarne.
Robert Sowa- kucharz, restaurator, twórca menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Ambasador kuchni polskiej, znany z wielu programów telewizyjnych i audycji radiowych. Autor książek kulinarnych, właściciel N31 Restaurant&Bar.
Wtorek 25 października godzina 18:00, Cafe Kulturalna, wstęp wolny.
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach:
wykładinne
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie