Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Co mógł jeść Jan III Sobieski podczas wyprawy wiedeńskiej? Co nowego do polskiego menu król przywiózł z Austrii? Jak we współczesnej sztuce kulinarnej przejawia się historia jedzenia? Zapraszamy do Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie na wykład kulinarny, podczas którego opowiedzą o tym Fabio Parasecoli i Jaroslaw Dumanowski.
PROGRAM WYKŁADU
• Fabio Parasecoli, New School of New York | Doing food history, between past and present (wykład w języku angielskim, tłumaczony)
• Jarosław Dumanowski, Centrum Dziedzictwa Kulinarnego, UMK w Toruniu | Szczupak po polsku i ciasto rakuskie. Polsko-austriackie menu z czasów bitwy pod Wiedniem
MODERATORZY
• Maciej Nowicki | szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
• Paulina Szulist-Płuciniczak | koordynator programu Ogród – Kuchnia – Stół Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
ODBIORCY: dorośli
MIEJSCE: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie | Wozownia
TERMIN: 9 września, godz. 19.00
WSTĘP: bezpłatny
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Wilanów lub w kategoriach:
wykład
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie