Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Zapraszamy na wspólne gotowanie!
Tym razem spotkamy się z kuchnią Czeczeni i Fundacja MulitiOcalenie. Wspólnie przyrządzimy czeczeńską potrawę narodową Czepialgsz. Placek z ciasta na kefirze z nadzieniem z twarogu i szczypiorku. Czeczeńskie gospodynie są znane z dobrej kuchni. Mistrzowsko przyrządzają rozmaite potrawy, szczególnie z mąki: pierożki, mięsne rolady w cieście, placki, bułeczki, ciasta i torty… Surowy klimat górski wpłynął na specyfikę kuchni regionalnej.
Warsztat kulinarny poprowadzi Pani Pani Khavra Elbazdukaeva.
Warsztaty są bezpłatne, obowiązuje nas dobra praktyka, że wspólnie gotujemy, wspólnie jemy i wspólnie sprzątamy.
Osoby, które zgłoszą się na warsztat przynoszą ze sobą składniki do przepisu (lista produktów zawiśnie na wydarzeniu).