Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Jak należy prowadzić własny biznes gastronomiczny? Jak rozmawiać z pracownikami, którzy są od Ciebie dużo starsi? Czy jest przyszłość w firmach cateringowych? Czy da się pogodzić pisanie książki, nagrywanie programu kulinarnego i prowadzenie miejskiej kantyny? Jak to wszystko robić i przy tym niczego nie marnować?
Jest to dużo ważnych pytań, na które postaramy się odpowiedzieć razem z Jagną Niedzielską.
Jagna Niedzielska - współwłaścicielka Tygiel, miejskiej kantyny i firmy cateringowej, której głównym celem jest niemarnowanie żywności. Odbywa staże w świetnych restauracjach #zerowaste - za nią Silo w Brighton i Nolla w Helsinkach. Uważa, że kreatywne gotowanie polega na tym, aby nie marnować i my się z tym stu procentowo zgadzamy.
Od października możecie ją oglądać w programie BEZ RESZTY. KUCHNIA ZERO WASTE na kanale Kuchnia+ W programie Jagna pokazuje, jak racjonalnie planować i robić zakupy, jak przechowywać i przetwarzać żywność, jak wykorzystywać resztki produktów i pozostałości potraw oraz jak kompostować odpadki.
Pokój śniadaniowy kojarzony jest z tradycją i kulturą przedwojennej Warszawy. Jak pisała niegdyś na łamach czasopisma “Bluszcz” tajemnicza autorka kryjąca się pod inicjałami W.M. „Pierwsze śniadanie jest wstępnym akordem w symfonij dnia. Stanowi ono niejednokrotnie o nastroju dalszych godzin, jest niby gradowa chmura zaciemniająca horyzont domowy, lub też bierze na siebie rolę jasnego promienia słońca, który ujmuje w pogodną ramę ten szary dzień „codzienny”, pomawiany naogół o najgorsze instynkty.”
Śniadanie było najważniejszym posiłkiem dnia, nie tylko ze względów zdrowotnych, ale przede wszystkim uchodziło za okazję do celebracji codzienności i pielęgnowania kontaktów społecznych.
Pokój Śniadaniowy z Mistrzem to cykl spotkań podczas których przy wspólnym stole będziemy dyskutować na tematy ważne dla nas i zaproszonych przez nas gości - ze świata kultury i sztuki. Wierzymy w siłę rozmowy, która w dzisiejszych czasach częściej jest koniecznością niżeli przyjemnością, dlatego chcielibyśmy przy wspólnym stole zjeść z Wami śniadanie, porozmawiać i poznać Was bliżej.
Jeżeli ktoś chce mieć pewność zajętego miejsca, prosimy o dokonanie rezerwacji pod nr telefonu: 223553002 lub pod mailem: kontakt@wuwu.bar
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Praga Północ lub w kategoriach:
spotkanie
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie