Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Dieta bez pszenicy i bez glutenu- czy tych określeń powinniśmy używać zamiennie? I czym tak właściwie jest tytułowy gluten? Na te i wiele innych pytań odpowiedzi udzieli dietetyk EKOlogiki już 21 listopada! Wśród omawianych zagadnień z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie. Przedstawimy informacje istotne zarówno z punktu widzenia osób początkujących w temacie diet eliminacyjnych, jak również bardziej szczegółowe zagadnienia dla osób, które posiadają już doświadczenie w tym temacie. Zastanowimy się, jakie są medyczne wskazania do przejścia na dietę z wykluczeniami oraz rozważymy korzyści i zagrożenia wiążące się z podjęciem takiego kroku. Nie zabraknie praktycznych wskazówek dla osób na diecie bez glutenu m. in. jak zorganizować pracę w kuchni, aby ograniczyć ryzyko zanieczyszczenia potraw glutenem oraz czym kierować się w trakcie zakupów, aby żywić się nie tylko bezglutenowo ale także zdrowo. Odpowiemy także na pytanie czy dieta bez pszenicy to dobry sposób na odchudzanie oraz jakie zamienniki warto wprowadzić w miejsce eliminowanego zboża. Serdecznie zapraszamy! :)
Warsztat bezpłatny.
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Ochota lub w kategoriach:
warsztatywykład
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie