Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Spotkanie: Japońska Kultura Kulinarna - mądrość i przepis na zdrowe odżywianie

Spotkanie: Japońska Kultura Kulinarna - mądrość i przepis na zdrowe odżywianie
📅 Data: środa, 10 września 2014

⌚ Godzina rozpoczęcia: 18:30

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Państwowe Muzeum Etnograficzne, ul. Kredytowa 1 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Spotkanie poświęcone japońskiej kulturze kulinarnej

Prelegentka: Prof. Hiroko Nakazawa, Ambasador Kultury Japonii

Pani Profesor Hiroko Nakazawa w trakcie swojego wykładu przedstawi cechy charakterystyczne dla kuchni japońskiej uważanej za sekret zdrowia Japończyków. Potrawy japońskie, których podstawowym składnikiem jest ryż, są odpowiednio zbilansowane i bogate w składniki odżywcze, dzięki temu zapobiegają otyłości i zapewniają długowieczność. Profesor Nakazawa opowie o składnikach potraw, które wywodzą się z Japonii oraz o tym, jak potrawy odzwierciedlają zmiany pór roku i charakteryzują poszczególne tradycyjne święta. Przedstawi również podstawowe japońskie przyprawy: miso (sfermentowana soja), sos sojowy, bulion dashi i związany z nim smak umami. Słuchacze zapoznają się także z wynikami badań odzwierciedlających zmiany i tendencje w japońskiej kulturze kulinarnej występującej w ostatnich latach.

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧