📅 Data: środa,
22 maja 2019
⌚ Godzina rozpoczęcia: 18:00
📌 Miejsce:
Warszawa - Wola, Pokój na lato, Towarowa 25 (
pokaż na mapie)
Szczegółowy opis poniżej ⬇️
"Jak nie marnować chleba – kwas chlebowy, pangrattato i spółka" to temat pierwszych warsztatów z Mead Ladies.
Absolutny lider, jeśli chodzi o produkty wyrzucane najczęściej. Chleb. A tuż za nim kajzerki, chałki, bagietki. A przecież z czerstwego, a nawet zeschniętego pieczywa można zrobić tak wiele pyszności.
W czasie warsztatów dziewczyny z Mead Ladies opowiedzą o fermentacji. Przyrządzimy wspólnie kwas chlebowy. Posmakujemy włoskich specjałów, nastawimy kiszone ogórki (tak, tak, do nich także będzie nam potrzebny czerstwy chleb!). Zrobimy aromatyczną panierkę i pożywną chlebową zupę, a wszystko zagryziemy chlebowymi... słodyczami.
Warsztaty są jak zawsze u nas BEZPŁATNE 🙂
Obowiązuje na nie REJESTRACJA, a liczba miejsc jest ograniczona.
Zapisy na pierwsze warsztaty ruszają 20 maja o godzinie 10:00 >>
link To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Wola lub w kategoriach:
warsztaty
[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]