Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Tadżykistan w cyklu Wspólna Kuchnia / Common Kitchen / Общая кухня
PL
Przejdziemy śladami starożytnych kupców i pielgrzymów, żeby otworzyć dla siebie jedzenie, pochodzące z gór znanych jako „dach świata” – Pamiru.
Prowadzi „wycieczkę” w tajemnice plowu, fatiru, sambusy i mastowy Umeda Bobojonova – działaczka społeczna w Fundacji dla Somalii, która od pięciu lat mieszka w Warszawie.
Spróbujemy autentycznych słodyczy i nauczymy się zaparzać herbatę tadżycką.
Prosimy o przyniesienie jednego składnika: szczypiorek
Zapisy: link
ENG
We will follow the footsteps of ancient merchants and pilgrims to open up the food culture, coming from the mountains known as the „roof of the world” – Pamirs.
Our „trip” to the secrets of plov, fatima, sambusy and mastova will be guided by Umeda Bobojonova – social activist in the Foundation of Somalia, who has been living in Warsaw for 5 years.
We will try authentic sweets and learn how to make Tajik tea.
Please do not forget to bring green onion
Enrollment: link
RUS
Мы пройдем следами древних купцов и паломников, чтобы открыть для себя еду,которая родом из гор известных как „крыша мира”- Памира.
Наше путешествие в тайны плова, фатира, самбусы и мастовы будет сопровождать Умеда Бободжонова – социальная активистка из „Фонда Сомали”,которая проживает в Варшаве уже 5 лет.
Мы попробуем оригинальные сладости и научимся заваривать таджикский чай.
Не забудьте принести пучок зеленого лука
Записи: link