Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Zdrowa żywność. Świadomość. Przyszłość - Warsztaty Edukacyjne

Zdrowa żywność. Świadomość. Przyszłość - Warsztaty Edukacyjne
📅 Data: piątek, 23 sierpnia 2019

⌚ Godzina rozpoczęcia: 12:00

📌 Miejsce: Warszawa - Ochota, Bitwy Warszawskiej 1920r. nr 18 (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


23 sierpnia 2019 r. odbędzie się specjalna edycja Dni Otwartych w Wyższej Szkole Inżynierii i Zdrowia w Warszawie.

W ich trakcie będzie można wziąć udział w Warsztatach Edukacyjnych pt.: "Zdrowa żywność. Świadomość. Przyszłość."

Warsztaty będą poświęcone nowemu kierunkowi studiów na Wydziale Inżynierii, czyli Chemii Żywności. Czekają na Państwa specjalne pokazy i doświadczenia laboratoryjne przygotowane przez Kadrę Dydaktyczną WSIiZ, mające na celu uświadomienie jak istotne w życiu codziennym jest sięganie po zdrową żywność. A wszystko to w lekkiej i przystępnej formie! Jest to wyjątkowa okazja, aby poznać Uczelnię bliżej, zanim jeszcze złożycie Państwo dokumenty. Serdecznie zapraszamy! Partnerem warsztatów jest Partner WSIiZ firma Qulineo - specjalistyczne produkty dla gastronomii.

Program warsztatów:

12:00-12:30
Spacer po Uczelni. Poznaj bazę dydaktyczną Uczelni

12:30-13:00
Warsztat: Czy wiemy co jemy?
W pracowni chemii żywności, z wykorzystaniem szkła i sprzętu laboratoryjnego, za pomocą ciekawych reakcji charakterystycznych wykryjemy podstawowe składniki znajdujące się w żywności. Dowiemy się co kryje się w podstawowych produktach spożywczych, które codziennie zjadamy. Obecność na warsztatach pozwoli przekonać się, że żywność i składniki produktów spożywczych to tak naprawdę ważne i niezbędne dla naszego organizmu związki odżywcze – substancje chemiczne, o których warto i trzeba wiedzieć dużo.

14:00-15:00
Warsztat: Czy smaczny znaczy zdrowy?
Czy kolorowy znaczy smaczny? Co to są i jak działają barwniki?
Jak wykryć sztuczne barwniki w napojach i słodyczach?
Czy słodki znaczy lepszy? Cukier w żywności.
Czy serki owocowe, jogurty i kefiry są zdrowe?
Co kryje się w gumie do żucia, chipsach i coca coli?
Jak dodatki do żywności wpływają na nasze zdrowie?
Co powinniśmy wiedzieć o środkach konserwujących żywność?

Dodatkowo w programie:
Quiz wiedzy o żywności , upominki i inne niespodzianki!


Rekrutacja na Chemię Żywności trwa! >> link

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Ochota lub w kategoriach: warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧