Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
W sobotę, 19 października MYSIA3 już po raz piąty zaprosza na cykliczne wydarzenie „Święto kawy i herbaty”. Podczas jesiennej edycji zaplanowano liczne atrakcje między innymi spotkanie z Markiem Cecułą - twórcą Modus Design i kierownikiem artystycznym Ćmielów Design Studio.
Podczas wydarzenia organizatorzy przypomną o konieczności zadbania o dobrej jakości ziarna i liście oraz precyzję parzenia. Odwiedzający poznają też nowe sposoby serwowania napojów. Od pierwszej edycji na Święcie Kawy i Herbaty obecne są małe, autorskie studia ceramiczne.
PLAN DNIA:
👉 11.00 – "Przelew od zera"
Konrad Konstantynowicz (Czarna Fala) prowadzi warsztaty z kawowej alternatywy dla początkujących
PŁATNE - Koszt 30 zł
Zapisy: link
👉 12.30 – Krótka historia japońskiej kultury kawowej – od XIX wieku do przyszłości, wykład w języku angielskim poprowadzi Atsushi Yukutake (Standart Japan )
👉 14.00 – "Moja ulubiona filiżanka"
O naczyniach do picia kawy i herbaty opowie Marek Cecuła + prezentacja najnowszych projektów artysty
👉 15.30 – "Fermentacja w kawie".
Rozmowa o procesach obróbki i zachodzącej podczas nich fermentacji. Degustacja kaw o różnym procesie fermentacji. Coffee Kombucha - receptura i degustacja. Poprowadzi FORUM
👉 16:30 "Spółdzielnia kawowa"
Czyli jak pracuje się w palarni zaangażowanej społecznie, mini-wykład w języku angielskim Simone Henriksen z Coffee Collective