
Data: sobota,
30 listopada 2019

Godzina rozpoczęcia: 14:00

Miejsce:
Warszawa - Mokotów, PUBLINK, ul.Narbutta 46/48 lok. 51 (
pokaż na mapie)
Zapraszamy na mokotowskie Japoniki!
W duchu "mniej znaczy więcej" proponujemy Wam kilka inspirujących spotkań w przestrzeni otoczonej pięknymi i nie spotykanymi na co dzień drzewami. Coraz bardziej jesienne, senne i pomału szykujące się do zimy wiśnie, jabłonie, grusze towarzyszyć nam będą w twórczych doświadczeniach.
Grafika w tle: Anna Pągowska.
Wejście BEZPŁATNE dzięki wsparciu Urzędu Dzielnicy Mokotów.
Ze względu na ograniczoną ilość miejsc, bardzo prosimy o wysłanie mailem zgłoszenia na udział w konkretnych wydarzeniach:
azdrojewska@publink.com.pl
30. listopada, 14.00 - 18.00
Kuchnia japońska. Gotujemy!
Kazuya Kuramochi
KAZUYA KURAMOCHI - prezes Japan Food Consulting, szef kuchni Ambasady Holandii w Polsce. Jest kucharzem z ponad 20-letnim doświadczeniem. Na początku pracował we włoskiej, a następnie we francuskiej restauracji w Japonii. Następnie udał się do Francji i szlifował swoje umiejętności w restauracjach wyróżnionych gwiazdkami Michelin. Pracował w wielu hotelach i jako szef kuchni ambasady Luksemburgu w Polsce. Obecnie mieszka w Polsce, jest szefem kuchni Ambasady Holandii i wspiera swoimi radami właścicieli restauracji, którzy pragną korzystać z jego wiedzy i doświadczenia
Ze względu na swoją wieloletnią obecność w Polsce, doskonale orientuje się jakiego rodzaju polskie składniki najlepiej sprawdzają się w kuchni japońskiej. Opowie o różnych potrawach regionalnych i sposobach przyprawiania potraw. Uczestnicy spotkania będą mogli dowiedzieć się też jaka jest tajemnica ugotowania dobrego ryżu oraz pod okiem mistrza samodzielnie przygotować potrawę.
[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]