Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Pierogi Świata - festiwal pierogów w Hali Gwardii

Pierogi Świata - festiwal pierogów w Hali Gwardii
📅 Data rozpoczęcia: sobota, 09 listopada 2019

⌚ Godzina rozpoczęcia: 10:00

📅 Data zakończenia: niedziela, 10 listopada 2019

📌 Miejsce: Warszawa - Śródmieście, Hala Gwardii, Plac Żelaznej Bramy 1hala ghala g (pokaż na mapie)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Już w sobotę i niedzielę 9-10 listopada zapraszamy na festiwal "PIEROGI ŚWIATA"!
Spróbujcie domowych polskich pierogów z farszami tradycyjnymi i sezonowymi (w tym wegańskich i bezglutenowych), chińskich dim sumów, włoskich ravioli, rosyjskich pielmieni, gruzińskich chinkali, tureckich mant, żydowskich krepli, pierogów z pieca i to wszystko pod jednym dachem Hali Gwardii. Gwarantujemy, że każdy znajdzie coś dla siebie, to będzie prawdziwa pierogowa uczta!

Czeka na Was aż 8 pierogowych stanowisk oraz warsztaty kulinarne dla dużych i małych!

I Love Pierogi - Specjalnie na event przygotowuje nowe smaki pierogów:
*biała kiełbasa z sosem Chrzanowo - śmietanowym
*kaczka w pomarańczach
*buraczki z serem ricotta, bobem i koperkiem
*banan w czekoladzie
DEGUSTACJA nowych smaków pierogów: SOBOTA-NIEDZIELA 14.00 - 16.00
Na dzieciaki czekają balony i cukierki!

DECKCAPITAL – włoskie królestwo gniocchi, które zagości na Hali z okazji Festiwalu.
Koniecznie spróbujcie przeróżnych rodzajów gniocchi z pysznymi sosami, mięsnymi i wegetariańskimi.

PIEROGI Z PIECA – tutaj czekają na Was ręcznie lepione i pieczone na miejscu pierogi z ciasta drożdżowego.
A oprócz tego:
*kartacze: z mięsem, z serem na ostro, pieczarkami,cebulą
*cepeliny z nadzieniem
*haluszki nadziewane mięsem, kapustą i grzybamii, szpinakiem
W NIEDZIELĘ w godz 14-15 WARSZTATY DLA DZIECI: robienie własnego pieroga z farszem, ulepienie, pieczenie i oczywiście konsumpcja :)

ARVALAVA – sprzedaż tureckich i żydowskich pierogów

STOISKO Z WŁOSKIMI RAVIOLI:
Specjalnie pod festiwal zostaną przygotowane nowe smaki.
W menu sprzedaży między innymi:
*Ravioli orkiszowe z dynią i prażonymi ziarnami
*Ravioli z truflami
*Ravioli ricotta/szpinak
*Ravioli z zającem.
NIEDZIELA godz 11.30-12.30 WARSZTATY DLA DZIECI: lepienie własnych ravioli

Żarcie Mamuśki - lepienie pierogów na miejscu w godzinowych blokach tematycznych. Przez cały festiwal Mamuśki sprzedają pierogi w specjalnych, promocyjnych cenach. Wpadnijcie na degustację!
SMAKOWE BLOKI TEMATYCZNE:
SOBOTA:
11.00 – 12.00 Ruskie inaczej tj. z miętą i lubczykiem
12.00 – 13.00 Wołowina chilli marynowana w kawie
13.00 – 14.00 Podgrzybki z kaszą pęczak, jarmużem i oliwą truflową
14.00 – 15.00 Ruskie inaczej czyli z miętą
15.00 – 16.00 Wołowina chilli marynowana w kawie
16.00 – 17.00 Podgrzybki z kaszą pęczak, z jarmużem i oliwą truflową
NIEDZIELA
13.00 – 14.00 Ruskie inaczej czyli z miętą
14.00 – 15.00 Wołowina chilli marynowana w kawie
15.00 – 16.00 Podgrzybki z kaszą pęczak, z jarmużem i oliwą truflową
DOCHÓD ZE SPRZEDAŻY PIEROGÓW MAMUSIEK ZOSTANIE PRZEKAZANY NA CELE CHARYTATYWNE.

PIELMIENIE i CHINKALI UKRAIŃSKIE - sprzedaż pierożków w ofercie promocyjnej dla gości festiwalu

DIM SUM CHIŃSKIE PIEROŻKI NA PARZE - najróżniejsze rodzaje chińskich pierożków gotowanych na parze

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy Śródmieście lub w kategoriach: dla dzieci targi warsztaty inne
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧