Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Piernik i pierniczki od wieków towarzyszyły Świętom Bożego Narodzenia. Drobne, dekorowane lukrem, makiem, bakaliami zdobiły choinki i wróżyły dostatek i pomyślność na przyszły rok. Ale pieczenie i zdobienie pierniczków to przede wszystkim fantastyczna zabawa.
Zapraszamy w ostatnią sobotę listopada (29.11) na wspólne przygotowanie świątecznych pierniczków. Zaczynamy o godz. 13.00 od zagniatania ciasta, i poprzez wycinanie, pieczenie oraz ozdabianie, kończymy wielkim sprzątaniem o godz. 19.00.
Potrzebne wszystko to, czym chcecie ozdabiać swoje pierniczki: rodzynki, wiórki kokosowe, mak, pestki dyni, słonecznika, orzechy, sezam, migdały w płatkach oraz całe, owoce kandyzowane, skórki pomarańczowe, posypki kolorowe, czekoladowe, kulki cukiernicze, drobne cukiereczki, landrynki, lukry w tubce.
Mile widziane: foremki, wałki, pędzelki do lukrowania, pęsetki.