Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Zakiszeni w domach - czyli robimy kiszonki!

Zakiszeni w domach - czyli robimy kiszonki!
📅 Data: niedziela, 26 kwietnia 2020

⌚ Godzina rozpoczęcia: 17:00

📌 Miejsce: 💻 online (informacje dotyczące transmisji w opisie wydarzenia)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


🍆Kiszonki to zdrowotna bomba – a takiej nam teraz potrzeba!

🍋Zapraszamy do zrobienia: kiszonych cytryn, kwasu buraczanego z lokalnym twistem, kolorowej kiszonki wielowarzywnej, kapusty kiszonej na ostro.

🌶Podczas warsztatów dowiecie się czym jest laktofermentacja i dlaczego warto fermentować, co może pójść w fermentacji nie tak i czego się wystrzegać, co to są probiotyki i prebiotyki i dlaczego są ważne dla naszego organizmu, oraz odpowiemy na nurtujące wszystkich pytanie: czy naprawdę wszystko można zakisić?

👉Prowadzące: Gosia Ruszkowska i Kaja Nowakowska, czyli duet Mead Ladies współzałożycielki warszawskiej pracowni Cztery Razy Trzy, autorki książek: Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin oraz Dzikie kiszonki i inne fermentacje. Na co dzień prowadzą warsztaty z zakresu dzikiej kuchni, fermentacji, naturalnych kosmetyków, botanicznych perfum i barwierstwa.

Czas trwania 1,5 godziny

Transmisja na profilu FB >> link

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach: warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
☕ Postaw kawę