Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
🍆Kiszonki to zdrowotna bomba – a takiej nam teraz potrzeba!
🍋Zapraszamy do zrobienia: kiszonych cytryn, kwasu buraczanego z lokalnym twistem, kolorowej kiszonki wielowarzywnej, kapusty kiszonej na ostro.
🌶Podczas warsztatów dowiecie się czym jest laktofermentacja i dlaczego warto fermentować, co może pójść w fermentacji nie tak i czego się wystrzegać, co to są probiotyki i prebiotyki i dlaczego są ważne dla naszego organizmu, oraz odpowiemy na nurtujące wszystkich pytanie: czy naprawdę wszystko można zakisić?
👉Prowadzące: Gosia Ruszkowska i Kaja Nowakowska, czyli duet Mead Ladies współzałożycielki warszawskiej pracowni Cztery Razy Trzy, autorki książek: Dzikie smaki. Kuchnia zwariowanego zbieracza roślin oraz Dzikie kiszonki i inne fermentacje. Na co dzień prowadzą warsztaty z zakresu dzikiej kuchni, fermentacji, naturalnych kosmetyków, botanicznych perfum i barwierstwa.