Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Warsztaty kulinarne online | Potrzeby domowe i ogrodne

Warsztaty kulinarne online | Potrzeby domowe i ogrodne
📅 Data: sobota, 30 maja 2020

⌚ Godzina rozpoczęcia: 14:00

📌 Miejsce: 💻 online (informacje dotyczące transmisji w opisie wydarzenia)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Zapraszamy na wirtualne warsztaty kulinarne do kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, w której wykorzystujemy rośliny z królewskiego ogrodu!

Czy znacie botwinę, czyli młode liście buraka ćwikłowego? Jest składnikiem wielu dań, np. chłodników i sałatek, ale można ją wykorzystać również w inny sposób. Na zajęciach zajrzymy do przepisów z XVI-XVIII w. Inspiracją do naszych działań kulinarnych będzie przepis „Sposób ryb gotowania z botwiną” z 1783 r. Wyjaśnimy, co to znaczy tretować, przygotujemy gąszcz z marchwi, a także zaprezentujemy ciekawe połączenie masła i limonki.

👉 Warsztaty poprowadzą na żywo: Norbert Sokolowski oraz Adrian Ordakowski
👉 W zajęciach będzie można wziąć udział za pośrednictwem dowolnego urządzenia z dostępem do internetu.
👉 Zajęcia są bezpłatne.
👉 Zapisy przyjmujemy mailowo na adres: mprzedpolewska@muzeum-wilanow.pl do 29 maja 2020 r. do godz. 20:00.

Do zapisanych osób wyślemy:
↪ link, pod którym odbędą się warsztaty,
↪ wskazówki dla uczestników: listę produktów i sprzętu potrzebnych do przygotowania potrawy oraz czynności, które trzeba wykonać przed warsztatami
↪ przepis

ODBIORCY: dorośli i rodziny z dziećmi w wieku powyżej 7 lat
MIEJSCE: online za pomocą aplikacji Microsoft Teams (nie trzeba mieć zainstalowanej aplikacji)
TERMIN: 30 maja, godz. 14.00–15.00

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach: warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
📧 Zapisz się na newsletter 📧