Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
🌿Weź rośliny i nie zawahaj sie ich użyć!
🥕Zapraszamy na wykład połączony z warsztatami kuchni roślinnej w formie pokazu.
🥑Podczas spotkania Kasia Veghuska opowie Wam o tym jak za pomocą diety możemy poprawić jakość naszego życia, samopoczucia i zdrowia oraz zadbać o środowisko, w którym żyjemy.
🥦Wyjaśni Wam dlaczego warto ograniczyć składniki pochodzenia zwierzęcego w diecie, a także jak komponować posiłki wegańskie, aby były pełnowartościowe.
🍅Zobaczycie jak z prostych składników przygotować pyszne dania, które nie wymagają dużego nakładu pracy ani kosztownych zakupów.
🌶Podcza warsztatów Veghuska przygotuje i pokaże jak zrobić:
👉Rozgrzewającą jaglankę z czarną solą, cebulką i slonecznikiem
👉Pastę jajeczną bez jajka + wegański majonez
👉Multiwarzywną sałatkę zero-waste
👉Chana masala - ciecierzycę w pomidorach ze szpinakiem
👉Marchewkową rozpustę (deser)
🍀Warsztaty odbywają się w ramach projektu Kultura i Natura, który realizujemy we współpracy z Wydziałem Ochrony Środowiska Urzędu Dzielnicy Bielany.