Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

🔔 FB IG
reklama
reklama

Fermentacyjny zero waste

Fermentacyjny zero waste

reklama
📅 Data: wtorek, 29 września 2020

⏰ Godzina rozpoczęcia: 18:00

📌 Miejsce: Warszawa - Bielany, Bielański Ośrodek Kultury - Filia Estrady 112 (pokaż na mapie)
wspiera nas
Opti Taxi
   udostępnij tweetnij wykop do kalendarza ustaw przypomnienie
Ile razy zastanawiałeś się jak wykorzystać coś, co wydaje się nie do wykorzystania? Czy kosz przeznaczony na odpadki bio jest permanentnie przepełniony, a ty nie wiesz co począć? Dzięki fermentacji wiele niechcianych produktów może przejść transformacje w pyszny dodatek do jedzenia, czy przyprawę. Po co wyrzucać, jeśli można się radować smakiem?
Na warsztatach porozmawiamy trochę o odpadkach w kuchni, o tym co można przerabiać, a co nie i porozmawiamy trochę o zasadach, których warto się trzymać, wykonując domowe fermentacje, nie tylko z odpadków.
Na zajęciach zrobimy: fermentowaną lemoniadę z ogryzków, kiszoną surówkę z warzywnych łodyg, zakwas z niechcianych liści i opowiem o "wiecznych" plackach na zakwasie z resztek warzyw - rozdam też zakwas oraz poinstruuje co zrobić, by takowe mieć tudzież jeść.

wstęp wolny, zapisy: link

Prowadzenie: Marcin Polec: Jestem kucharzem, barmanem i zajmuję się edukacja fermentacyjną i redukcją odpadów. Link do mojej strony: link

Czas trwania 2-2,5 godziny.

[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]
reklama


Sprawdź wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
Sprawdź, co dzieje się w ten weekend!
waw4free zachęca do adopcji! :)
sprawdź nasze recenzje jedzenia na mieście :)
Aby korzystać ze strony, wyłącz oprogramowanie blokujące reklamy i JavaScriptZobacz instrukcję.