Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
Urzeczanie - Państwo Zduńczykowie przybliżą nam historię o zapomnianej, bliskiej krainie, rozciągającej się od północy od Siekierek i Saskiej Kępy na po Czersk na południu.
Swoją opowieść wzbogacą bardzo smakowitym warsztatem kulinarnym, podczas którego przygotują:
- pieczonego warkocza drożdżowego z syropem z buraków cukrowych
- "niedoceniane ziemniaki" - według kilku przepisów na podanie ziemniaków na sposób urzecki z okrasą oraz z powidłami z buraka cukrowego.
Koniecznie oglądajcie warsztat z kuchni!
Warsztat odbywa się w ramach II Mazowieckiego Forum Turystyki Kulturowej.
Magdalena i Patryk Zduńczykowie - mieszkańcy Nadwiślańskiego Urzecza z Czerska. Połączyła ich pasja do folkloru i lokalnej kuchni. Wspólnie prowadzą profil Facebook "Kuchnia Urzecza". W poprzednim roku przeprowadzili konkurs przepisów a pod koniec tego ukarze się ich książka kucharska Urzecza.