Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Kuchnia Urzecza - nadwiślański tygiel kulinarny

Kuchnia Urzecza - nadwiślański tygiel kulinarny
📅 Data: czwartek, 5 listopada 2020

⌚ Godzina rozpoczęcia: 16:00

📌 Miejsce: 💻 online (informacje dotyczące transmisji w opisie wydarzenia)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️


Urzeczanie - Państwo Zduńczykowie przybliżą nam historię o zapomnianej, bliskiej krainie, rozciągającej się od północy od Siekierek i Saskiej Kępy na po Czersk na południu.

Swoją opowieść wzbogacą bardzo smakowitym warsztatem kulinarnym, podczas którego przygotują:

- pieczonego warkocza drożdżowego z syropem z buraków cukrowych
- "niedoceniane ziemniaki" - według kilku przepisów na podanie ziemniaków na sposób urzecki z okrasą oraz z powidłami z buraka cukrowego.

Koniecznie oglądajcie warsztat z kuchni!

Warsztat odbywa się w ramach II Mazowieckiego Forum Turystyki Kulturowej.

Magdalena i Patryk Zduńczykowie - mieszkańcy Nadwiślańskiego Urzecza z Czerska. Połączyła ich pasja do folkloru i lokalnej kuchni. Wspólnie prowadzą profil Facebook "Kuchnia Urzecza". W poprzednim roku przeprowadzili konkurs przepisów a pod koniec tego ukarze się ich książka kucharska Urzecza.

REJESTRACJA jest dostępna tu: link

---
Projekt dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na lata 2014-2020

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach: spotkanie warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
🤍 Adoptuj flaminga! ❤️