Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Zaklęte rewiry przedwojennej gastronomii - spotkanie z Bartoszem Paluszkiewiczem
Polska dwudziestolecia międzywojennego kojarzy nam się z zawirowaniami historycznymi i walką o jak najszybsze odbudowanie kraju, który znów pojawił się na mapach. 🌎
Jej stolica, Warszawa zwana była wtedy Paryżem północy. 😊 Jej piękno opiewano w pieśniach a barwna różnorodność jej mieszkańców nadawała jej swoisty klimat. Lecz jest jeden aspekt, który często pomija się w tych opowieściach.
Jest to gastronomia!
Czy wiecie cokolwiek o przedwojennej gastronomii? 🤔
Co jadano, co pito w Warszawie i w innych miastach? 🏢
Czy wiecie gdzie imprezowali Wasi pradziadkowie? 👴👵
Które bary i restauracje były najchętniej przez nich odwiedzane? 🍻
Tego i wielu ciekawych rzeczy dowiecie się już w piątek 6 listopada od naszego prelegenta - Bartosza Paluszkiewicza! 🤩
Bartosz Paluszkiewicz to propagator historii polskiej gastronomii, związany z gastronomią od ponad 15 lat, autor i twórca strony na facebooku p.t. ,,Przedwojenne restauracje, bary i hotele” - link
Podsumujmy:
▶Kiedy? 6 listopada 2020 roku o godzinie 19:00
▶Gdzie? Z każdego miejsca na Ziemi – spotkanie online.
Transmisja odbędzie się na Facebookowym profilu >> link
lub stronie wydarzenia >> link
[nie podano precyzyjnej informacji na stronie źródłowej w momencie dodawania ogłoszenia w naszym serwisie]
DO ZOBACZENIA! :)
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
spotkaniewykład
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie