Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Raviolo z płynnym żółtkiem
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem na warsztat bierzemy jedyny i niepowtarzalne ravioli wypełnione płynnym żółtkiem z farszem z serem ricotta i szpinakiem. Mhm...😊
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.
Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki dla 4 osób:
Raviolo:
- 200 g mąki 00 lub 450
- 2 jajka
- garść semoliny lub kaszy manny do oprószenia blatu
Składniki na farsz:
- 100 g ricotty
- 100 g szpinaku
- 4 żółtka
- 1 białko do smarowania
- 20 g tartego sera Parmigiano Reggiano ChNP
- 20 g sera Pecorino Romano
- 1 mała cebula
- oliwa z oliwek extra vergine
- gałka muszkatołowa
- 15 g masła
- sól i pieprz
Dodatkowo:
80 g tartego Parmigiano Reggiano
Co potrzebujemy do gotowania:
- 3 miski (na makaron, ricottę i szpinak)
- 1 patelnia
- 1 garnek do gotowania ravioli
- 1 łyżka cedzakowa
- 2 łyżki, 1 widelec
- 1 rękaw cukierniczy
- 1 nóż szefa kuchni
- wałek lub ręczna maszynka do wałkowania ciasta
- wykrawaczka do ravioli lub nóż
Transmisja odbędzie się na Facebookowym profilu >> link
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie