Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztat kulinarny z Marco Ghia: Risotto z dynią i serem Gorgonzola
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem mamy dla Was klasyczne włoskie risotto z najbardziej jesiennym z warzyw, czyli dynią i Gorgonzolą.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Marco.
Jeżeli macie ochotę z gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki na 2 porcje:
- 200 g ryżu Arborio
- 1 l wywaru warzywnego
- 1 mała cebula
- 1 łodyga selera
- oliwa z oliwek extra vergine
- 30 g zimnego masła
- 150 g sera Gorgonzola Piccante
- 250 g dojrzałej dyni
- 20 g cienko posiekanej pietruszki
- Sól i pieprz
Co potrzebujemy do gotowania:
- 1 garnek o pojemności 3 l
- waga kuchenna
- 1 rondelek o pojemności 1,5 l
- 1 chochla
- 1 drewniana łyżka
- 1 ostry nóż
- 1 deska do krojenia
- 1 szklanka
- 2 widelce
Transmisja odbędzie się na Facebookowym profilu >> link
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie