Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

reklama
reklama

Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Crostata z owocami persymony i migdałami

Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Crostata z owocami persymony i migdałami
📅 Data: piątek, 27 listopada 2020

⌚ Godzina rozpoczęcia: 15:00

📌 Miejsce: 💻 online (informacje dotyczące transmisji w opisie wydarzenia)

Szczegółowy opis poniżej ⬇️
reklama


Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.

Tym razem na warsztat bierzemy włoską tartę, czyli crostatę z owocami persymony i migdałami.😊

Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.

Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.

Składniki dla 4 osób:
(forma o śr. 26 cm)
- 330 g mąki 00
- 110 g masła
- 110 g cukru
- 2 jajka M oraz 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g umytych owoców persymony (kaki)
- 20 g cukru trzcinowego
- 100 g migdałów
- otarta skórka z 1 cytryny

Dodatkowo:
- cukier puder

Co potrzebujemy do gotowania:
- tortownica o średnicy 26 cm
- papier do pieczenia
- folia spożywcza
- wałek do ciasta
- stolnica
- nóż, widelec,
- radełko, foremki lub wykrawaczka do ciasta
- sitko do cukru pudru

Transmisja odbędzie się na Facebookowym profilu >> link

To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach: warsztaty
reklama

Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
☕ Postaw kawę