Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Crostata z owocami persymony i migdałami
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem na warsztat bierzemy włoską tartę, czyli crostatę z owocami persymony i migdałami.😊
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.
Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki dla 4 osób:
(forma o śr. 26 cm)
- 330 g mąki 00
- 110 g masła
- 110 g cukru
- 2 jajka M oraz 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g umytych owoców persymony (kaki)
- 20 g cukru trzcinowego
- 100 g migdałów
- otarta skórka z 1 cytryny
Dodatkowo:
- cukier puder
Co potrzebujemy do gotowania:
- tortownica o średnicy 26 cm
- papier do pieczenia
- folia spożywcza
- wałek do ciasta
- stolnica
- nóż, widelec,
- radełko, foremki lub wykrawaczka do ciasta
- sitko do cukru pudru
Transmisja odbędzie się na Facebookowym profilu >> link
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie