Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

🔔 FB IG
reklama
reklama

Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Crostata z owocami persymony i migdałami

Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Crostata z owocami persymony i migdałami

reklama
📅 Data: piątek, 27 listopada 2020

⏰ Godzina rozpoczęcia: 15:00

📌 Miejsce: 💻 online (szczegóły dotyczące transmisji w opisie poniżej)
wspiera nas
Opti Taxi
   udostępnij tweetnij wykop do kalendarza ustaw przypomnienie
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.

Tym razem na warsztat bierzemy włoską tartę, czyli crostatę z owocami persymony i migdałami.😊

Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.

Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.

Składniki dla 4 osób:
(forma o śr. 26 cm)
- 330 g mąki 00
- 110 g masła
- 110 g cukru
- 2 jajka M oraz 1 żółtko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g umytych owoców persymony (kaki)
- 20 g cukru trzcinowego
- 100 g migdałów
- otarta skórka z 1 cytryny

Dodatkowo:
- cukier puder

Co potrzebujemy do gotowania:
- tortownica o średnicy 26 cm
- papier do pieczenia
- folia spożywcza
- wałek do ciasta
- stolnica
- nóż, widelec,
- radełko, foremki lub wykrawaczka do ciasta
- sitko do cukru pudru

Transmisja odbędzie się na Facebookowym profilu >> link

[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]
reklama


Sprawdź wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
Sprawdź, co dzieje się w ten weekend!
waw4free zachęca do adopcji! :)
sprawdź nasze recenzje jedzenia na mieście :)