Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztat kulinarny z Cristina Catese: Tortelloni z farszem z wędzonej makreli z ziemniakami i tymiankiem
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem przygotujemy tortelloni z farszem z wędzonej makreli z ziemniakami i tymiankiem😊.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.
Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki na ciasto:
- 400 g mąki 00
- 4 jajka
- garść semoliny lub kaszy manny do oprószenia stolnicy
Farsz:
- 300 g wędzonej makreli
- 300 g gotowanych i ugniecionych ziemniaków
- tymianek
- czarny pieprz i sól
Dodatkowo:
- masło
- posiekany koperek
Co potrzebujemy do gotowania:
- 3 miski (do wyrabiania ciasta, do ziemniaków, do ryby)
- wałek do ciasta
- stolnica
- 1 patelnia
- 1 garnek
- radełko lub mały ostry nóż
- 1 łyżka cedzakowa
- widelce, noże
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie