Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

🔔 FB IG
reklama
reklama

Warsztat kulinarny z Cristina Catese: tradycyjne włoskie herbatniki Ricciarelli

Warsztat kulinarny z Cristina Catese: tradycyjne włoskie herbatniki Ricciarelli

reklama
📅 Data: piątek, 15 stycznia 2021

⏰ Godzina rozpoczęcia: 15:00

📌 Miejsce: 💻 online (szczegóły dotyczące transmisji w opisie poniżej)
   udostępnij tweetnij wykop
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.

Tym razem przygotujemy tradycyjne włoskie herbatniki Ricciarelli z regionu Toskanii 😊.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.

Transmisja na Facebookowym profilu >> link

Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.

Składniki
- 400 g obranych migdałów
- 380 g cukru
- 100 g cukru pudru
- 50 g mąki 00 lub tortowej
- 2 białka
- 20 g wody
- prostokątny opłatek o wielkości 21x30 cm
- 1 łyżeczka ekstraktu z gorzkich migdałów
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Do oprószenia
- cukier puder (według preferencji)
Co potrzebujemy do gotowania:
- mikser lub trzepaczka (potrzebne do ubijania białek)
- 2 silikonowe szpatułki
- 2 miski
- drewniana łyżka
- nóż, widelec i łyżka
- blacha do pieczeni
- papier do pieczenia
- 1 duży prostokątny opłatek (21-30 cm) lub ok 40-45 małych okrągłych
- sitko

[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]
reklama


Sprawdź wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
Sprawdź, co dzieje się w ten weekend!
waw4free zachęca do adopcji! :)
sprawdź nasze recenzje jedzenia na mieście :)