Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym: - ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo, - najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)
reklama
reklama
Warsztat kulinarny z Cristina Catese: tradycyjne włoskie herbatniki Ricciarelli
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.
Tym razem przygotujemy tradycyjne włoskie herbatniki Ricciarelli z regionu Toskanii 😊.
Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Cristiną.
Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.
Składniki
- 400 g obranych migdałów
- 380 g cukru
- 100 g cukru pudru
- 50 g mąki 00 lub tortowej
- 2 białka
- 20 g wody
- prostokątny opłatek o wielkości 21x30 cm
- 1 łyżeczka ekstraktu z gorzkich migdałów
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Do oprószenia
- cukier puder (według preferencji)
Co potrzebujemy do gotowania:
- mikser lub trzepaczka (potrzebne do ubijania białek)
- 2 silikonowe szpatułki
- 2 miski
- drewniana łyżka
- nóż, widelec i łyżka
- blacha do pieczeni
- papier do pieczenia
- 1 duży prostokątny opłatek (21-30 cm) lub ok 40-45 małych okrągłych
- sitko
To wydarzenie już minęło.
Sprawdź nadchodzące wydarzenia w dzielnicy online lub w kategoriach:
warsztaty
reklama
Inne wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie