Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

🔔 FB IG
reklama
reklama

Warsztat kulinarny z Marco Ghia: Malfatti ze szpinakiem, ricottą i Pecorino Romano ChNP

Warsztat kulinarny z Marco Ghia: Malfatti ze szpinakiem, ricottą i Pecorino Romano ChNP

reklama
📅 Data: wtorek, 19 stycznia 2021

⏰ Godzina rozpoczęcia: 15:00

📌 Miejsce: 💻 online (szczegóły dotyczące transmisji w opisie poniżej)
   udostępnij tweetnij wykop do kalendarza ustaw przypomnienie
Mamy lockdown, ale to nie znaczy, że nie możemy wspólnie się bawić mimo zamknięcia gastronomii. Zapraszamy Was do wspólnego gotowania online! Co będziemy robić? Gotować razem 1 włoskie danie.

Tym razem mamy dla Was malfatti ze szpinakiem, ricottą i serem Pecorino Romano ChNP😊.

Cały warsztat będzie trwał ok. 30 minut. W trakcie warsztatu możecie zadawać pytania i gotować razem z Marco.

Transmisja na Facebookowym profilu >> link

Jeżeli macie ochotę gotować z nami, poniżej znajdziecie listę potrzebnych składników, które z łatwością kupicie w sklepie i narzędzi potrzebnych do gotowania.

Składniki:
- 600 g szpinaku
- 200 g ricotty
- 2 jajka + 1 żółtko
- 120 g tartego sera Pecorino Romano ChNP
- 180 g mąki
- gałka muszkatołowa
- 150 g masła
- 1 ząbek czosnku
- sól
- czarny pieprz

Co potrzebujemy do gotowania:
- 1 garnek o pojemności 3 l
- 1 garnuszek o pojemności 1,5 l
- 1 patelni o średnicy 26 cm
- 4 średnie miski
- 1 tarka
- 1 durszlak
- 1 deska do krojenia
- 1 ostry nóż
- 2 drewniane łyżki
- 1 sitko

[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]
reklama


Sprawdź wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
Sprawdź, co dzieje się w ten weekend!
waw4free zachęca do adopcji! :)
sprawdź nasze recenzje jedzenia na mieście :)