Korzystasz z Internet Explorera 8 (lub starszego...)! W związku z tym:
- ta strona będzie prawdopodobnie wyświetlać się nieprawidłowo,
- najwyższy czas na aktualizację lub zmianę przeglądarki! ;)

🔔 FB IG
reklama
reklama

Epoka od kuchni. MS Piłsudski – rejs ze smakiem

Epoka od kuchni. MS Piłsudski – rejs ze smakiem

reklama
📅 Data: czwartek, 18 lutego 2021

⏰ Godzina rozpoczęcia: 18:00

📌 Miejsce: 💻 online (szczegóły dotyczące transmisji w opisie poniżej)
OptiTaxi
   udostępnij tweetnij wykop
Co można ugotować z 15 ton mięsa i owoców, 40 ton jaj, 6 ton mąki, 4 ton warzyw, 2,5 tony cukru, 1,5 tony masła oraz po 1 tonie serów i soli?

Na kolejnym spotkaniu z cyklu „Epoka od kuchni” porozmawiamy czym zajadali się pasażerowie polskich transatlantyków. Przejrzymy zachowane jadłospisy i pomyszkujemy po dawnych książkach kucharskich. Poczytamy także kultowe morskie opowieści o polskiej flocie pasażerskiej stworzonej w okresie międzywojennym – dzięki temu dowiemy się m.in.: czego bał się rzeźnik z MS Piłsudski, co jadała załoga transatlantyków w poniedziałki oraz jakie studia ukończył legendarny „prowiantowy” polskich transatlantyków, który zarządzał imponującą „pływającą” spiżarnią. Smacznego i do zobaczenia (stroje wieczorowe nie będą wymagane!).

Spotkanie poprowadzi Agnieszka Kuś - autorka tekstów naukowych i popularnych, przewodniczka wycieczek i tłumaczka. Do jej zainteresowań należy historia kulinarna i stosunki polsko-żydowskie. Wiedzą i doświadczeniami dzieli się z turystami na wycieczkach i podczas prowadzonych zajęć ze studentami i kursantami.

Transmisja na Facebookowym profilu >> link

[ Dla pewności sprawdź, czy nic się nie zmieniło na stronie źródłowej - link poniżej. ]
reklama


Sprawdź wydarzenia / informacje / polecane miejsca w Warszawie

reklama
Posłuchaj na temat wybranych wydarzeń w weekend!
Sprawdź, co dzieje się w ten weekend!
Postaw nam kawę